≫ 

TADIĆ: Nezgodan termin za Ukrajinu! MITROVIĆ: Teže je meni što sam ispao iz PL nego Tadiću u zadnjim sekundama u LŠ!

Najiskusniji Orlovi istakli da bi i remi bio dobar rezultat

  • 0

Srpski fudbaleri Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović složili su se sa selektorom Mladenom Krstajićem da bi i remi bio dobar u Ukrajini, ali da je prvobitni plan pobeda i veliki korak ka plasmanu na EURO.

Podsetimo, Orlovi protiv Ukrajine igraju u petak od 20.45 minuta u Lavovu, dok će u ponedeljak u Beogradu dočekati Litvaniju.

- Najbitnije je da ne gubiš od konkurenta, svaki meč je jako važan. Ne možemo da kažemo da ne bismo bili zadovoljni remijem. U prošlosti smo igrali sa Velsom i Irskom, odigrali remije, neke i dobijali u gostima. Svakako, idemo na pobedu u Ukrajini - rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Najbolji srpski reprezentativac optimista je pred odlazak u Ukrajinu.

- Nezgodan je termin, ali isto je i drugim timovima i moramo da prihvatimo i pripremimo se na najbolji način. Ukrajina je dobra reprezentacija, organizovana i nezgodna, ali isto tako imamo i mi dobar tim, u formi smo i verujem da ćemo doći do tri boda. Mnogo bi nam značila.

FSS, Fudbalska reprezentacija Srbije, Stara Pazova, trening Tadić u društvu Milenkovića i Gaćinovića Foto: Marko Jovanović

Vezista Ajaksa u ovom trenutku ne želi da razmišlja o duelu sa Litvanijom, iako priznaje da neće biti lako igrati pred praznim tribinama zbog kazne.

- Najbitnija nam je Ukrajina, a onda ćemo misliti na Litvaniju. Sećam se meča protiv Danske bez publike, bilo je baš ružno - iskren je Tadić.

Tadić ne zna šta je razlog tome što Srbija nikad nije pobedila Ukrajinu, ali i na činjenicu da je reprezentaciji i klubovima uvek teško protiv rivala iz bivšeg SSSR-a.

- Iskreno, ne znam šta je u pitanju. Nadam se da ćemo promeniti to, zanimljiv je podatak i trebalo bi da nas taj podatak više motiviše. Mislim da su sada šanse 50:50.

Centarfor Aleksandar Mitrović ističe da "orlove" čeka težak zadatak u Lavovu.

FSS, Fudbalska reprezentacija Srbije, Stara Pazova, trening Mitrović na treningu reprezentacije Foto: Marko Jovanović

- Idemo na tri boda, a remi u gostima sa konkurentima nije loša opcija. Ipak, idemo tamo da ih dobijemo i napravimo veliki korak. Slažem se sa selektorom, ni remi nije loš - rekao je Mitrović.

Za Ukrajinu kaže da je kvalitetna i čvrtsta selekcija, dobro vođena sa klupe legendarnim Andrejom Ševčenkom.

- Neće biti lako ni protiv Litvanije, posebno što igramo bez publike, ali moramo da ostanemo fokusirani - zaključio je Mitrović, konstatujući, isto kao i Tadić, da je njemu teže što je ispao iz Premijer lige nego saigraču što je ostao bez finala Lige šampiona u poslednjim sekundama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA