• 34

Telegraf saznaje: Partizanu iz Premijer lige stigla ponuda koja se ne odbija, za Pavlovića daju 8 miliona i bonuse!

Premijerligaš rešen da pazari u Humskoj, ali pre toga mora da reši problem Radne dozvole mladog igrača

  • 34

Dok italijanski i srpski mediji sele Strahinju Pavlovića u Juventus, navodeći čak i “precizne cifre gotovog posla”, u Partizanu zadovoljno trljaju ruke, jer od ponuda za mladog igrača ne znaju na koju će stranu pre da se okrenu. Najjaču ponudu za supertalentovanog defanzivca crno-belih poslao je engleski Votford i ona, verovali ili ne, iznosi okruglo 8.000.000 evra, plus bonusi saznaje Telegraf!

Otuda i izjava generalnog direktora Partizana Miloša Vazure da postoji mogućnost rekordnog transfera otkako je došao u funkciju, jer ono što nude iz Juventusa (još uvek usmeno, bez zvanične ponude) daleko je manje od “džaka para” koji su na sto bacili Englezi, spremni na sve samo da klub iz Humske privole na saradnju.

U celoj priči, koja bi se istog momenta završila srećnim krajem po sve tri strane, postoji i jedan problem zbog koga nije tako i koji trenutno odlaže realizaciju posla. Premijerligaš mora da nađe način da obezbedi Radnu dozvolu za mladog fudbalera, koji ne ispunjava uslov reprezentativnih nastupa, jer je praktično tek kročio na fudbalsku scenu.

Strahinja Pavlović

Foto: Marko Jovanović

Otuda će Votford pokušati da izdejstvuje specijalnu Radnu dozvolu, jer se radi o velikom talentu. A postoji i druga solucija – da Partizan pokuša da obezbedi pasoš Pavloviću iz neke od okolnih zemalja, koje su članice EU (pominje se Bugarska), čime bi ta prepreka eventualno bila preskočena (zbog Bregzita će u budućnosti igrači svakako morati da vade Radnu dozvolu, bez obzira na pasoš, ali se FS Engleske obavezao da će kao nadležno telo dati punu podršku svakome od njih ako klubovi prihvate da ograniče broj stranaca na 12).

Dok čekaju kako će (i da li će uopšte) Juventus reagovati na visoko postavljene finansijske zahteve (pride da li će italijnski klub osloboditi mesto stranca, kako će na poslovanje uticati promena trenera i još mnogo toga...), crno-beli se nadaju da bi administrativni problem sa Englezima mogao da se reši, čime bi se u kasu slilo dovoljno novca za šestomesečni mir u kući.

Ukoliko, pak, prepreke ne budu preskočene, red za Pavlovića je podugačak, ima još nekoliko klubova koji bi ga rado “kaparisali” i spremni su da odreše kesu.

Sa druge strane, što se tiče dolazaka, Partizan sve karte baca na Leonarda, koji je klubu doneo već duplu krunu pre dve sezone.

(Z. Ivković)

Komentari

  • Realno

    Ovi iz premijerlige izgleda neobavesteni....ovi bi ga dali i za 2

  • Šuki

    Dali su nenormalni da kupe ovaj igrač ne vredi dve pare

  • Bax

    Vidi musavaca sto se uznemirise! Pa sta je to 8 milki kada vi prodadoste Jovica za 60 miliona!?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima