≫ 

Jović je tek 5. Srbin u Realu: Prethodna četvorica su bili promašaji ''kraljevskog kluba''

Hoće li mladi napadač imati više sreće?

  • 32

Transfer Luke Jovića u madridski Real glavna je vest dana u skoro svim svetskim medijima, pogotovo srpskim!

Doskorašnji napadač Ajntarhta je tako postao peti Srbin koji će obući dres ''kraljevskog kluba'', ujedno i igrač od kog se svakako najviše očekuje da pokaže na Santjago Bernabeu.

Prethodna četvorica se nisu nešto proslavila i s pravom možemo da kažemo da su promašaji Madriđana. Uostalom, španski mediji ih tako i tretiraju svaki put kada se povede priča o najboljim i najgorim pojačanjima tokom prelaznog roka.

Ne računajući Miljana Miljanića koji je bio trener, prvi je u Real iz Crvene zvezde otišao Milan Janković u sezoni 1987/88. Dao je pet golova na 45 utakmica, uzeo titulu, pa posle jedne sezone napustio klub.

Perica Ognjenović Perica Ognjenović je svojevremeno nosio dres Reala Foto: MNPress

Predrag Spasić je u sezoni 1990/91 iz Partizana otišao u Real, da bi posle 25 odigranih mečeva u jednoj sezoni otišao u Osasunu. Iz Zvezde je 1995. u Madrid stigao Dejan Rambo Petković.

Međutim, ni takav majstor fudbala se nije naigrao u belom dresu. Tačnije, odigrao je samo šest mečeva.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport) on

Sledeći (i poslednji) koji je otišao u Real bio je Perica Ognjenović pre 20 godina. Napadač Zvezde je proveo tamo dve sezone i na 22 meča je dao samo jedan gol.

Pomenućemo i to da je Radomir Antić jednu sezonu vodio Real (1991/12).

VIDEO: Zašto je Zvezda morala da proda Luku Jovića za "siću"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Outsider

    4. jun 2019 | 19:55

    Ostavice i on na klupi pozamasan GUZOTRAG, kao i ostali sto su.

  • Nosmoking

    4. jun 2019 | 20:24

    Prosto je nemoguce nesto predvideti ali vecina komentara ide po principu “on je zvezdas-propasce” ili obratno...dakle bzz. Realno, postoji mogucnost jer je mlad ali ako ga ispostuju, daju mu sansu, istrpe mogucu pocetnu blokadu-dobice klasnog napadaca! Meni on izgleda super stabilno, koliko puta sam pomislio sad ce da zakuje, vazne utakmice, teski protivnici, LE...ali bez problema je zabijao. Srecno da bude decku! A apropo navijackih predvidjanja ovakvih stvari zaista mi to nikada nece biti jasno! Pa to je nas covek, to je veliki klub, treba da smo ponosni, bez obzira na boje! Pa kako ja da ne gotivim Pedju Mijatovica, Mitrovica, Jokana, Spasic nekada, malo se secam...sve dobri ljudi i igracine....samo zato sto navijam za Zvezdu? Ma dajte ljudi, ili deco, uvek se pitam da li je moguce da ovakve komentare ostavljaju odrasli ljudi..

  • Luka

    4. jun 2019 | 18:42

    A sta je se Pedjom Mijatovicem,njega vodite po Crnogorac ??!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA