Operacija Jović: Pet ključnih koraka za Lukin dolazak u Real, ovako su ga oteli od Barse!

Podsetimo, Katalonci su prvi poslali skaute i prvi odlučili da ga kupe

  • 1

Kao što već verovatno znate, Luka Jović je u utorak popodne zvanično postao novi napadač Reala iz Madrida! I to posle operacije koja se razvijala poslednja tri meseca!

Španski mediji navode pet ključnih koraka koji su se dogodili i koji su uticali na to da srpski fudbaler obuče beli dres ''kraljevskog kluba.''

Prvi korak je bila ideja Barselone da ga kupi. Katalonci su bili u pol-poziciji, ali su trku završili iza ljutog rivala.

Pep Segura, Ramon Planes i Erik Abidal, inače skauti Barse, otišli su u Milan na meč između Intera i Ajntrahta u martu kako bi gledali Jovića.

Ideja je bila da Srbin zameni Suareza, a i sam Ernesto Valverde je bio oduševljen tom idejom. Jović je dao gol Neroazurima i to je bilo sasvim dovoljno ekspediciji šampiona Španije.

Drugi korak je bio sastanak sa čelnicima Reala!

Falji Ramadani, menadžer Luke Jovića Foto: youtube/vizionplus

Jović je ''preko noći'' dospeo u žižu interesovanja mnogih evropskih klubova, ali je Real bio taj koji je zatražio zvaničan sastanak i razgovor sa Lukinim menadžerom Faljijem Ramadanijem.

Treći korak je bio ključan zato što je Barsa ispala iz igre, a dogodio se u Lisabonu.

Katalonci su nekako u tom trenutku bili rastrzani na dve strane, jer se u međuvremenu pojavila i opcija da se kupi Antoan Grizman.

Real je to iskoristio i tokom meča između Benfike i Ajntrahta sklopio načelan dogovor sa čelnicima nemačkog kluba oko transfera.

Luka Jovic Jović na meču protiv Benfike Foto: Tanjug/AP

Trebalo je samo Ajntraht da ga zvanično kupi od Benfike, što se nedugo zatim i dogodilo. Već tada je bilo jasno da će Luka put Madrida.

Pogotovo što je sam fudbaler, a to je ujedno i četvrti korak, dao ''zeleno svetlo'' da želi u Real.

Ugledna ''Marka'' navodi da je Jović svestan da sledeće sezone neće biti prva opcija i da će dobijato povremeno šansu, ali je zato tu ugovor na šest godina. Ugovor za budućnost.

Luka Jović, Real Madrid Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP/Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

A poslednji, peti korak, bio je zvaničan sastanak Reala i Ajntrahta oko dogovora za cenu.

Nemci su tražili 70 miliona zato što su 20 odsto morali da daju Benfiki, dok je Real nudio 50. Ipak, našli su se na pola i Luka je za 60 miliona postao peti Srbin u Realu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    5. jun 2019 | 11:35

    bla bla..mijata i lemic braca to oradili ramadani samo piun bi u toj igri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA