Partizanov štoper ponovo na meti Olimpijakosa, samo je pitanje hoće li Grci dati toliko novca!

Crno-beli potražuju bar 2.500.000 evra obeštećenja za Markovića i pitanje je da li su Grci spremni da plate tu sumu, otuda će klub na sastanku odlučiti o daljim potezima

  • 0
Svetozar Marković, Ričmond Boaći Foto: Marko Jovanović

Nije samo Strahinja Pavlović u fokusu evropskih klubova ovoga leta, postoje interesovanja i za drugo Partizanovo dete – Svetozara Markovića, mada cifre nisu ni izbliza atraktivne kao prvopomenutom slučaju.

Konkretno, za Markovića se ponovo zainteresovao Olimpijakos, ali visina obeštećenja koju grčki velikan nudi izgleda još uvek nije zadovoljila potraživanja iz Humske, mada se na tu temu ozbiljno razmišlja...

I, ne samo da se razmišlja, čelnici kluba bi trebalo da održe sastanak upravo povodom želje Olimpijakosa da angažuje Markovića i definitivno odluče da li su spremni za određeni finansijski kompromis ili će zadržati stav o “propisanom minimumu”, koji zainteresovani klub mora da uplati ukoliko želi defanzivca.

Tokom minule zime ta cifra je iznosila između 3.500.000 i 4.000.000 evra. Međutim kako Marković zbog povrede nije igrao gotovo celo proleće, a i kada se oporavio izgubio je mesto među starterima u konkurenciji iskusnijeg Bojana Ostojića i Strahinje Pavlovića, tako je i potraživanje Partizana gotovo prepolovljeno.

Svetozar Marković Svertozar Marković u društvu Danila Pantića Foto: Marko Jovanović

Crno-beli su sada voljni da omoguće Markoviću slobodu ukoliko neki klub uplati 2.500.000 evra obeštećenja, ali još uvek nije poznato koliko trenutno Grci “odstupaju” od pomenute cifre s obzirom na činjenicu da ni u Olimpijakosu “ne cveta cveće” u poslednje vreme.

U svakom slučaju, Partizan je zainteresovan za razgovore i sa Grcima i sa ostalim klubovima, jer aktuelni stručni štab na čelu sa Savom Miloševićem i klub generalno žele da reorganizuju kompletan igrački kadar tokom leta i praktično su svi aktuelni defanzivci na prodaju.

Inače, Partizan i Olimpijakos su u prošlosti sasvim dobro sarađivali, bez obzira na navijačku netrpeljivost “grobara” i pristalica grčkog kluba. Na "Karaiskakis" su iz Humske odlazili Ljubomir Fejsa, Marko Šćepović, Uroš Đurđević, dok su u suprotnom smeru, isprva na pozajmicu, išli Marko Janković i Saša Zdjelar.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA