≫ 

Prvi igrač u istoriji fudbala koji je svaki šut pretvorio u gol: Origi ušao u anale Lige šampiona! Bio je otpisan i preko noći postao heroj Liverpula (VIDEO)

Divok Origi je ove sezone u Ligi šampiona imao samo 3 šuta, ali je svaka lopta završila iza leđa golmana

  • 0
Fudbaleri Liverpula osvojili su trofej Lige šampiona, pošto su u finalu u Madridu pobedili Totenhem sa 2:0 (1:0). Foto: Tanjug/AP

Ne samo da je osvojio Ligu šampina sa Liverpulom, ne samo da je postigao gol u finalu Lige šampiona nego je Divok Origi ušao u istoriju ovog takmičenja po jednom neverovatnom podatku. Tokom čitave Lige šampiona Origi je imao stoprocentni učinak, šutno je ukupno samo 3 puta i svaki put je bio precizan.

Niko u istoriji Lige šampiona nije na krjau sezone imao 100% učinak uspešnosti šuteva i datih golova, sve do ove sezone i napadača Liverpula Divoka Origija.

On je ove godine bio Klopov džoker u pravom smislu te reči.  U Premijer ligi je postigao dva gola u poslednjim sekundama meča i tako čuvao nade za titulu svom klubu, dok je u Ligi šampiona isto dva puta, kada je to najviše trebalo, postizao odlučujuće golove.

Ali počnimo redom...

Pre svega treba napomenuti da govorimo o najmlađem strelcu belgijske reprezentacije na Svetskim prvenstvima. On je sa samo 19 godina na prepunoj brazilskoj Marakani, Rusima dao gol u 88. minutu. Taj gol nam je rekao nešto čega ćemo tek 5 godina kasnije biti svesni - ako vam je potreban gol pred kraj meča, pozovite Origija.

Iz Lila je 2015. prešao u Liverpul za 12,5 miliona evra i to sa godinu dana čekanja. Ugovor je bio potpisan 2014. ali su Lilu dozvolili da ga zadrži još godinu dana. U prve dve sezone nije bio loš, postizao je dvocifreni broj golova.

FK Liverpul, Totenhem Foto: Tanjug/AP

I ako je svojeveremeno svrstavan u najtalentovanije napadače Evrope, nije se snašao na Ostrvu pa ga je Lekip svrstao čak i u najgori tim sezone.

Povreda iz 2016. ga je koštala mesta u ekipi, biva pozajmljen Volfsburgu, a tamo doživljava da biva izmenjen već u 42. minutu zbog loše igre.

Igrao je ove sezone čak i za rezerve ali golom u 96. minuta protiv Evertona otškrinuo je malo vrata dodatnih minuta u prvom timu. Našao se na pravom mestu u pravo vreme i iskoristio je katastrofalni kiks golmana Pikforda.

Taj gol kao da mu je vratio samopuzdanje.

Već na sledećem meču dobio je šansu od prvog minuta i zabeležio je asistenciju.

Prvi put svih 90 minuta je odigraoprotiv Votforda kojem daje gol da bi potpuno ludilo oko njega počelo nakon gola Njukaslu u pretposledjem kolu, kada je u 86. minutu održao Redse u životu za titulu.

Tri dana kasnije usledio je revanš meč Lige šampiona protiv Barselone, i kako su mnogi govorili, nemoguća misija za Liverpul da nadoknadi tri gola iz prvog meča. Origi je dobio šansu od prvog minuta i to je na najbolji mogući način iskoristio.

Već u 7. minutu postigao je gol iz prvog šuta na utakmici ali i u ovosezonskoj Ligi šampiona, iako mu je to bila već 7. utakmica.

Liverpul je stigao zaostatak od tri gola, ušlo se u dramatični finiš i onda se ponovo poajvio ON, drugi put na utakmici i ko zna po koji put u svojoj karjeri - Origi foto-finiš. Drugi i odlučujući gol postiže u u 79. minutu.

Oba gola su bila potpuno u njegovm stlu, našao se na pravom mestu u pravo vreme.

Došlo je veliko finale, Origi je ovog puta bio na klupi. Liverpul je rano poveo ali i pored toga u 67. minutu Klop ubacuje svog džokera iz Belgije.

Bilo je 1:0 za Redse protiv Totenhema, ekipa iz Londona je silovito napadala i jurišala na gol za produžetak, ali onda na scenu ponovo stupa Divok Origi.

Moždai prvi gol u sezoni koji je dao, a da nije neki odbitak ili sklop (ne)srećnih okolonosti. Doduše, opet se našao na pravom mesto ali je fantastičnim šutem po zemlji matirao golmana. Naravno, gol je pao u 87. minutu.

Ovo je bio treći šut Origija u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona i treći gol.

Na terenu, na utakmicama Lige šampiona, je proveo ukupno 210 minuta (11 je odigrao i u Beogradu protiv Crvene zvezde), ukupno je tri puta šutnuo prema protivničkom golu, sva tri šuta su išla u okvor gola i sva tri su završila iza golmanovih leđa. Jedinstven primer u Evropi.

Origiju ističe ugovor za 12 meseci a u narednim nedejama će se znati njegova dalja sudbina u klubu sa Enfild Rouda. Ipak, najavljeno je da će biti nagrađen novim ugovorom zbog fantastičnog učinka u finišu Lige šampiona, gde je bio jedan od najzaslužnijih za 6. titulu prvaka Evrope za Liverpul.

VIDEO: U Madridu sa Telegrafom: Ovako izgleda trofejna sala najpoznatijeg kluba na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA