≫ 

Mafija želi da preuzme Dinamo Zagreb: U klubu drama, boje se likvidacija!

Zagrebački klub poslao pismo predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović i premijeru Andreju Plenkoviću

  • 8

N1 televizija objavila je pismo koje je FK Dinamo uputio kancelariji predsednika Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću i kancelariji predsednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

U obe kancelarije neslužbeno je potvrđeno da su pismo primili, a sve to dogodilo uoči povratničke konferencije Zorana Mamića na Maksimiru. Iz Dinama su potvrdili da je pismo autentično.

U pismu se, između ostalog, navodi da se Dinamo nalazi pod pritiscima pojedinih osoba “koje su od strane nadležnih državnih organa označeni kao nositelji organizovanog kriminala u Republici Hrvatskoj” kao da su se iste te osobe otvoreno angažovale da “preuzmu upravljanje Dinamom”.

Oni su u pismu naveli koje su se sve kriminalne radnje desile poslednjih godina.

FK Dinamo Zagreb

Foto: AP/Tanjug

Poštovani gospodine Plenković,

-Na žalost, moramo reći da smo sve navedene sportske i poslovne uspehe, posebno poslednjih godina, ostvarili u vanrednoj situaciji, koja je generisala ogromne pritiske različitih interesnih grupa na nas i naše delovanje, uz jasnu aktivističku potporu dela medija.

Ti pritisci su nažalost uključivali i klasične kriminalne metode te Vas u tom smislu želimo upoznati i podsetiti da se unazad poslednjih godinu i po dana dogodilo nekoliko različitih vrsta napada na naše radnike, kojima je zajedničko to što rade u Dinamu:

- Dana 22.08. 2017. godine oko 12,00 sati u mestu Zidine, BiH, od strane dvojice NN počinitelja pucano je na savetnika FK DINAMO Zdravka Mamića, te je isti ranjen u nadkolenicu– nalogodavci i počinitelji nisu otkriveni.

Zdravko Mamic

Zdravko Mamić nekadašnji funkcioner Dinama Foto: Tanjug/AP

- Dana 20.09. 2017. godine oko 20,00 sati u zagrebačkom naselju Vrbik od strane dvojice NN počinitelja, upotrebom palice, napadnut je tadašnji glavni trener DINAMA Mario Cvitanović, koji je tom prilikom zadobio teške telesne povrede – nalogodavci i počinitelji nisu otkriveni.

- Dana 06.12. 2017. godine oko 05,20 sati u zagrebačkom naselju Vrbani podmetnut je požar pod automobil marke „Golf“, vlasništvo Krešimira Antolića, koji je tom prilikom u potpunosti izgoreo – nalogodavci i počinitelji nisu otkriveni a od 04.01. 2018. godine član Uprave FK DINAMO g. Krešimir Antolić ima 24 satnu policijsku zaštitu.

- Početkom maja 2018. godine na javnim mestima u centru Zagreba od strane NN osoba zalepljeni su plakati s fotografijama članova Izvršnog i Nadzornog odbora kojima se tvrdnjom da su „KRIVI za pljačku DINAMA“ zapravo javno podstiče na mržnju prema njima a posredno i na javni linč.

FK Dinamo Zagreb

Foto: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images

Poslednjih nekoliko meseci nalazimo se pod, još uvek samo verbalnim pritiscima, pojedinih osoba, koji su od strane nadležnih državnih tela označeni kao nosioci organizovanog kriminala u Republici Hrvatskoj. Oni su se otvoreno, ne krijući svoje namere, angažovali da, ne birajući sredstva (prema javno dostupnim podacima o njihovoj sklonosti različitim kriminalnim aktivnostima možemo pretpostaviti da im metode nisu ograničene zakonskim restrikcijama) preuzmu upravljanje Dinamom.

- Želimo Vas upoznati s činjenicom da je Dinamo po svojoj definiciji Udruženje građana, u potpunosti usklađena sa odnosnim zakonima i u gotovo neprekinutom nadzoru nadležnih državnih tela. Klubom upravlja 100-njak osoba, podeljenih u različita upravljačka tela, s jasno razrađenim ovlašćenjim, pravima i obvezama.

U sastavu tih upravljačkih tela je niz istaknutih pripadnika hrvatskog društvenog, poslovnog i političkog sveta, bivših uspešnih fudbalera i drugih sportista, koji sasvim sigurno u uređenoj državi vladavine prave ne smeju biti mete prikriveno ili otvoreno pretećih metoda, verbalnih ili sasvim konkretnih, koji za svoj cilj imaju zastrašivanjem proterati iz kluba ljude koji su tamo temeljem zakona i koji su doveli do toga da Dinamo bude među najuspešnijim hrvatskim sportskim klubovima, pa i poslovnim subjektima.

Temeljem svega ovde navedenog, molimo Vas da prepoznate ozbiljnost mogućih problema za nas i naše radnike, koje sasvim sigurno mogu dovesti i do fizičkih napada, pa i likvidacija odgovornih ljudi, kako bi određeni pojedinci i grupe ostvarili svoje ciljeve u nasilnom preuzimanju kluba.

Nadalje, smatramo nužnim održavanje sastanka na kojem bismo Vama i Vašim saradnicima prezentovali i dodatne činjenice i saznanja kojima raspolažemo, a sve s ciljem sprečavanja kriminalnih aktivnosti pa i počinjenja ozbiljnih kaznenih dela koje bi se u budućnosti mogle dogoditi prema nama - stoji u pismu Dinama.

(Telegraf.rs/Sportske novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    6. jun 2019 | 11:17

    Ni u, bratskoj vam, zvezdi nije bolja situacija

  • SrbskiBek

    6. jun 2019 | 11:40

    Krenimo redom...na partizanovoj tribini se pojavljuju hrvati navijaci tog istog dinama !!!! Partizanova uprava jurca po parkinzima spasava zivu glavu i bezi od sad vec pobijenih mafijasa !!!!!! Partizanovog direktora napada nova frakcija navijaca (5.ili 6. Po redu) GAJBAROSI !!!! i razbija mu saksije sa cvecem i pali gajbice ispred porodicne kuce !!!!! Jel moguce da je ovo sve smisljeno da se ova dva bratska kluba otmu !????? Kome smeta jak dinamo i jak partizan !?????..

  • Zvezdas

    6. jun 2019 | 11:25

    I braća Hrvati počeli da prepisuju od nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA