≫ 

Zavirite u stadion koji je dve godine bio suspendovan zbog nacizma: Ovde će Srbija igrati protiv Ukrajine (VIDEO)

Više od 35.000 navijača dočekaće Orlove u Lavovu

  • 1

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u petak od 20.45 minuta u Lavovu očekuje kvalifikacioni duel za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine!

I to na stadionu koji je dve godine bio suspendovan zbog nacizma - Lavov Areni! Tačnije, stadion na kom Orlovi traže bod (ove) nije bio u funkciji za kvalifikacije za SP 2018. godine zbog nečega što su ukrajinsku ultrasi uradili još 2013.

U septembru pomenute godione domaći navijači su veličali nacizam na meču sa San Marinom i zbog toga su od FIFA dobili pomenutu kaznu. Pritom su sledeći meč igrali bez navijača i platili su novčano 44.000 evra. Elem, da se vratimo na Lavov Arenu koja je jedna od tri stadiona u istoimenom gradu.

Renoviran je za EP 2012. godine i prima oko 35.000 gledalaca. Svojevremeno je bio dom igrača Šahtjora koji su, zbog sukoba u Ukrajini, svoje mečeve igrali tamo od 2014. do 2016. godine. Na Lavov Areni se više organizuju koncerti nego što se igraju fudbalske utakmice, ali Ukrajina s vremena na vreme voli da istrči na travu tog stadiona.

Prvi meč odigran je u novembru 2011. godine kada je domaći tim savladao Austriju rezultatom 2:1, i to golom Srbina Marka Devića u 91. minutu.

U nastavku pogledajte video snimak stadiona Lavov Arena na kom će Orlovi u petak jurišati protiv Ukrajine:

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    7. jun 2019 | 12:18

    Kakav bod? Kakvo je to negativno razmisljanje. Uvek ici na 3 boda pa sta bog da.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA