≫ 

Ub dobija Muzej fudbala posvećen petorici reperezentativaca (FOTO)

Fudbaleri su svojim umećem proslavili svoj kraj koji je odlučio da im se oduži

  • 0

Ub će uskoro dobiti Muzej fudbala, koji će biti posvećen Ratku Čoliću, Draganu Džajiću, Dušanu Saviću, Nemanji Matiću i Radosavu Petroviću.

U sklopu sportskog centra “Školarac”, čija je rekonstrukcija u toku, predviđena je izgradnja Muzeja fudbala posvećenog petorici državnih reprezentativaca Jugoslavije i Srbije. Čelnici ubske opštine kažu da će radovi na obnovi “Školarca” koštati milion evra, a plan je da u okviru ovog sportskog kompleksa bude izgrađena nova zgrada, na čijem prvom spratu će biti Muzej fudbala.

- Ubljani su svi vezani za "Školarac" i naša ideja je bila da ga ne šminkamo i ne gledamo kako propada, već da ga učinimo još atraktivnijim i udahnemo mu novu svežinu, kako sa novim sadržajima, tako i sa modernijim komponentama. Radovi na sportskom delu koštaju 93,6 miliona dinara, a pristupna infrastruktura 23,5 miliona, tako da je ukupni iznos investicije nešto preko 117 miliona dinara. Kada na to dodamo sredstva koja će investirati Ministarstvo sporta za izgradnju novog objekta, u kome će biti smešten i dugoočekivani Muzej, onda ćemo ovu investiciju da popnemo na jednu izuzetno visoku vrednost – kaže predsednik ubske opštine Darko Glišić.

Plan je da u Muzuju fudbala budu izloženi trofeji, dresovi, fudbalske lopte, kopačke i lični predmeti proslavljenih reprezentativaca, koji vode poreklo iz ubskog kraja. Pored toga, zidove muzeja krasiće napisi iz domaće i strane štampe o uspesima ubskih fudbalera, a posetioci će moći da pogledaju i snimke najlepših golova.

Muzej Ub Počeli radovi na Muzeju fudbala; Foto: Školarac
Muzej Ub Radovi na Muzeju fudbala; Foto: Školarac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA