≫ 

Ukrajinski mediji o debaklu Srbije: Krstajić taktikom pokušao da iznenadi Ševčenka, nije uspeo da dopre do igrača

Zakazalo je sve u igri Srbije, pišu okalni mediji nakon velike pobede Ukrajine i očaja Orlova

  • 9

Ukrajinski mediji euforično su propratili sjajnu igru njihove i katastrofalnu srpske reprezentacije na "Ljvov Areni", gde je viđeno poigravanje mačke i miša. 

Na jednom od sportskih portala analizirana je igra oba tima uz osvrt na slabe tačke naše selekcije, čiji je "najtanji" deo, lako je to primetio i autor teksta, bila odbrana i zaštita prostora između linija tima, zone šuta i krila.

Ovako je utakmica u Ljvovu viđena od strane Ukrajinaca, konkretno portala sport.ua.

- Mlad i ambiciozan srpski tim ima jednu evidentnu Ahilovu petu - odbranu. Konkretno, to su bokovi - Rukavina i Kolarov. Imajući to u vidu, selektor gostiju je pokušao da iznenadi svog kolegu sa druge strane, pa je odlučio da izvede tim sa trojicom štopera i dvojicom ispred, po krilima. U takvoj formaciji nije bilo mesta za Rukavinu, ali jeste za Kolarova. Po krilima su delovali Kostić i Gaćinović.

Ukrajinski portal navodi da je, u teoriji, ideja selektora Krstajića imala smisla, ali da ništa što je dogovoreno nije sprovedeno na terenu.

- Krstajićeva ideja bila je dobra, ali se na terenu sve raspalo, a razlog tome je neuigranost ili loše vođenje Krstajića koji nije uspeo da prodre do igrača - ili jedno i drugo u kombinaciji. Kao posledica toga, Srbi su poptuno zakazali u defanzivi. Brzinom i agresijom, ukrajinski tim je zbrisao svaki otpor sa druge strane, i to u prepoznatljivom stilu - praveći razliku između preširokih linija tima.

Za kraj, u zaključku analize, autor teksta navodi da je delovalo da je srpska reprezentacija i pomalo potcenjivački gledala na rivala i da je takav stav prema Ukrajincima dodatno koštao debakla.

Ukrajina - Srbija, fudbalska reprezentacija, fudbalske reprezentacije Srbije i Ukrajine Ekipa Srbije koja je doživela istorijski debakl od Ukrajine Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeka

    8. jun 2019 | 20:42

    Taktikom je iznenadio i samog sebe.

  • Milos

    8. jun 2019 | 20:18

    Partijski selektor mora da ode.Morao je jos posle SP.Bojkot i navijaca i fudbalera.Gde su oni Telegraf komentatori sto su se smejali Milivojevicu?

  • Jon Bon Jovi

    8. jun 2019 | 20:02

    Vala jeste ga iznenadio hahahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA