≫ 

Bosna nemoćna u Finskoj, Puki kao Mesi za Robijeve Zmajeve

Rusija upisala najubedljiviju pobedu u kvalifikacijama za Euro 2020, "stradao" je San Marino - 9:0

  • 6
Robert Prosinečki Foto: Tanjug/AP

Napadač reprezentacije Finske Temu Puki bio je centralna figura utakmice u Tampereu, gde je sa dva gola rešio utakmicu kvalifikacija protiv Bosne i Hercegovine - bilo je 2:0!

Ofanzivac Noriča je pogađao u 56. i 68. minutu, a posebno upečatljiv je bio njegov prvi gol, kada je u trku, krenuvši iz kruga centra, sam sebi omogućio šansu i lagano izvršio egzekuciju pored nemoćnog golmana gostiju Šehića.  Na putu do gola Puki je izigrao direktnog čuvara Tonija Šunjića, proturio mu loptu kroz noge, nakon čega mu se otvorio brisan prostor ka mreži BiH, a onda je i rutinski završio akciju, na radost navijača finske selekcije.

Desetak minuta kasnije utakmica je rešena po pitanju pobednika, a opet je Puki bio neumoljiv, pogodio za mirnu završnicu protiv zaista loše BiH u subotu popodne.

Imali su u gosti svojih prilika, ali je Džeko bio indisponiran, ali su u većem delu meča delovali prilično beskrvno i melanholično protiv energičnog rivala i super raspoloženog Pukija.

Selekciji Roberta Prosinčekog ovo je bio prvi poraz u aktuelnim kvalifikacijama, posle pobede nad Azerbejdžanom i egalom sa Grcima, pa su trenutno četvrti u grupi, iza Italije, Grčke i Finske.

Priliku za popravni "Zmajevi" će imati za tri dana, i to na najtežem gostovanju u ovom ciklusu - protiv prvog favorita grupe Italije!

U isto vreme, u okviru grupe I, Rusija je na svom terenu do vrha napunila mrežu San Marina - 9:0!

U grupi u kojoj je i Hrvatska, Mađarska se bodovno poravnala sa zvaničnim vicešampionom sveta. Naše severne komšije su u Azerbejdžanu pobedile 3:1, uz dva gola fudbalera Lajpciga Vilija Orbana, najzaslužnijeg za drugi trijumf svog tima.

Mađari, kao i Hrvati, imaju skor 2-0-1, kao i identičnu gol razliku 5:4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule

    8. jun 2019 | 21:26

    Dobro je bolji smo od San Marina, spavaš li mirno Luksemburže

  • Sasa

    8. jun 2019 | 21:36

    E jesu likovali komentarima na klixu Srbija pet komada komentari boze sacuvaj. A sad cvile kmece ima boga da je zrno graska.

  • Rajvos@

    8. jun 2019 | 22:54

    Manekencici dobro ste i prošli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA