≫ 

Otkaz Tumbakoviću udarna tema svetskih medija, ali je najbolji opis čitave situacije stigao iz Crne Gore: Sve je razumljivo, osim ludnice u kojoj živimo 30 godina

Politika je i ovog puta bila jača od sporta

  • 96

Svi relevantni svetski mediji preneli su vest o otkazu dojučerašnjem selektoru Crne Gore Ljubiši Tumbakoviću zbog toga što je odbio da vodi reprezentaciju "Sokolova" na utakmici kvalifikacija protiv Kosova. 

Informacija iz tabora CG nacionalnog tima snažno je odjeknula pre svega zbog političke konotacije koju nosi, ustalasala ionako krhka nacionalna osećanja u regionu, opet gurnula sport na marginu...

- Tumbaković (66), je navodno bio pod pristiskom srpskih vlasti iz Beograda, koje ne priznaju Kosovo kao samostalnu državu - prenosi engleski BBC, uz dodatak da su Tumbakovićevu odluku sledila i dvojica igrača reprezentacije, Filip Stojković i Mirko Ivanić.

Utakmica Crne Gore i Kosova, odigrana pred praznim tribinama, završena je rezultatom 1:1.

Upravni odbor FSCG je nakon odbijanja Tumbakovića da sedi na klupi, doneo odluku o njegovom razrešenju sa selektorske dužnosti, i to nakon tri godine na čelu selekcije "Sokolova".

- Stvari koje nemaju nikakve veze sa fudbalom, ovog puta su pobedile fudbal - rečeno je iz FSCG.

O haosu u taboru crnogorskog nacionalnog tima pisala je i američka stanica ESPN prenoseći crnogorske i srpske medije, uz podsećanje da je UEFA nedavno pooštrila kazne za sve Saveze koji na bilo koji način budu negirali Kosovo kao punopravnog člana UEFA.

O novoj političko-sportskoj zavrzlami na Balkanu pisali su i nemački, španski, francuski, italijanski mediji, kao i brojne najpoznatije svetske agencije.

Možda je ipak najbolji opis kompletne situacije stigao upravo iz Crne Gore, a sve je u vezi sa ovim slučajem objašnjeno u samo jednoj rečenici, u naslovu teksta Vijesti:

"Odlazak Tumbe: Sve je razumljivo - osim ludnice u kojoj živimo već 30 godina".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J...

    8. jun 2019 | 23:05

    Svaka cast g.tumbi i momcima !obraz se ne prodaje ni za kakve pare!

  • Ljubiša

    8. jun 2019 | 21:41

    I ako sam zvezdaš,Tumbaković odmah umesto Krstajića.

  • branko

    8. jun 2019 | 23:04

    Evo nama novog selektora i dva dobra pojacanja za A selekciju.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA