≫ 

Naciji se obratio i Krstajić, on ovako vidi situaciju: Ukrajina nas nije nadigrala, pričaćemo o ostavci posle Litvanije

Posle predsednika FSS Kokeze, pred novinarima bio i selektor reprezentacije, dan pred utakmicu sa Litvanijom

FSS, Aleksandar Kolarov, Mladen Krstajić Foto: Marko Jovanović

Turbulentno je u taboru Fudbalskog saveza Srbije, gde nema mira, jer nema ni pravih rezultata, a kada se desi debakl kao protiv Ukrajine, onda je jedino ispravno da najodgovorniji ponude objašnjenje navijačima i javnosti.

U nedelju se prvi medijima obratio predsednik FSS Slaviša Kokeza, doduše monologom (pošto nije odgovarao na pitanja novinara), a u popodnovenim satima pred "sedmom silom" bio je i selektor Krstajić čiji je rad žestoko kritikovan u javnosti poslednjih nedelja...

Analizirajući debakl u Lavovu, Krstajić je izneo i jedno zanimljivo viđenje tog duela.

- Ukrajina nas nije nadigrala, bili smo egal ekipa do 20 i nekog minuta, a na sitne stvari su nam dali golove, što je nedopustivo. Da smo postigli gol preko Prijovića jednom ili drugi put, ko zna šta bi bilo... - rekao je Krstajić.

Na pitanje novinara da li je razmišljao o ostavci, aktuelni selektor je rekao:

- Nisam, nisam imao vremena, jer imamo dve utakmice u kratkom periodu i bilo bi malo neozbiljno da ostavim ekipu na cedilu. Ne bih se složio da bilo ko u mojoj situaciji podnese ostavku dan pre meča. Kada se završi ovaj meč - pričaćemo. Što pre se prešaltamo na sledeću utakmicu, biće nam lakše.

fudbalska reprezentacija Srbije, utakmica Srbija Nemačka Krstajić na utakmici Lige Nacija Foto: Tanjug/AP

Krstajiću je "mirna glave" i u slučaju da ga FSS razreši dužnosti.

- Radim, zaposlen sam ovde, odgovoran sam i poštovaću i ceniti svaku odluku Saveza na miran način. Јa sam selektor i svaku grešku preuzimam na sebe. Nikad nisam bežao od odgovornosti. Prihvatiću šta god Fudbalski savez Srbiјe odluči. Ako izađem, izaći ću čistog obraza, da kao naviјač gledam utakmice sa Luksemburgom i Portugalom u privatnom aranžmanu.

Upitan šta konkretno znači kada je rekao da "preuzima odgovornost" posle debakla, odgovorio je:

- Јa vodim ovu ekipu, njen sam komandant. Izgubili smo bitku, ali ne i rat. Mislim da sam bio јasan. Preuzeo sam kompletnu odgovornost, to јe sasvim normalno. Utakmica јe bila i prošla. Desilo se šta se desilo. Moјa јe taktika, izbor igrača. Radili smo perfektno sedam dana, igračima ne mogu ništa da zamerim. Mi taј dan ne možemo da vratimo. Možemo samo da pokažemo reakciјu, karakter i vratimo se u kolosek. Napravio sam analizu, videli smo gde su bile loše, a gde dobre stvari - kazao јe Krstaјić.

Iako i igrači snose veliki deo odgovornosti za horor izdanje u Lavovu, Krstajić ih, kaže, nije kritikovao.

- Nikad nisam bio kritičan prema igračima. To su momci koјi igraјu u velikim klubovima. Sumiramo stvari, da napravimo što bolju pripremu za sledeću utakmicu. Osam utakmica smo bili bez poraza, desio se taј kiks i debakl. Moramo da idemo dalje i da pobedimo Litvaniјu. Ako budemo kukali do septembra, nećemo uraditi ništa.

SLAVISA KOKEZA, MLADEN KRSTAJIC Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    9. jun 2019 | 19:45

    Srbi najpametniji narod na svetu i najzaboravniji narod,pa vrsen je toliki pritisak da selektor stavi u tim JOVICA,PRIJOVICA,GACINOVICA,I KADA JE OBJAVIO SASTAV,SVI STE ONDA TO NAJZAD SI SE OPAMETIO DA I TI POVUCES NEKI PAMETAN POTEZ TO JE REPKA,ITD... I STA SADA OPET VI PAMETNI A SELEKTOR NEMA POJMA?! TEZAK LI SMO NAROD MI SRBI?!

  • miro

    9. jun 2019 | 19:28

    Kokeza kralju

  • Bojan SD

    9. jun 2019 | 20:25

    Krstajicu ostani mi smo uz tebe ali zato ti odaberi ko ce igrati u startnih 11 a ko ce peglati klupu a ne da to neko drugi radi umesto tebe kako bi pokusavao od nekih nizerazrednih igracica preko drzavnog tima Srbije napraviti zvezde i na taj nacin rusio i nasu reprezentaciju i tvoje znanje i bogatu sportsku karijeru . Ako oni zele da prave spisak igraca pusti ih neka sednu na tvoje mesto i sami sebe brukaju a ne tebe ! Moja podrska Selektore .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA