≫ 

Pikford junak Engleza u penal seriji, za "bronzu" u Ligi Nacija: Dao gol u stilu Ronalda, pa odbranio ključni šut (VIDEO)

Čuvar mreže Evertona doneo svom timu treće mesto u novom UEFA takmičenju

  • 0

Engleska reprezentacija osvojila je treće mesto na završnom turniru novog UEFA takmičenja Liga Nacija, i to posle penal serije u kojoj je junak bio golman Džonatan Pikford. U regularnom vremenu i produžecima nije bilo golova, da bi na "ruletu" sa bele tačke svi pogađali izuzev Josipa Drmića, čiji je udarac u šestoj seriji odbranio Pikford.

Golman Engleza je svoju partiju začinio i pogotkom iz jedanaesterca u petoj seriji, u stilu najboljih penaldžija izveo je taj udarac, neodoljivo podsetio na Kristijana Ronalda zbog raskoračnog stava koji je zauzeo pre izvođenja šuta.

Pogledajte Pikfordov gol sa "bele tačke".

 

Strelci za Engleze u penal seriji bili su Megvajer, Barkli, Sančo, Sterling, Pikford i Dajer, a za "Sajdžije" Zuber, Džaka, Akanđi, Embabu i Šar, ne i Drmić, tragičar utakmice odigrane u Gimaraešu.

Junak Engleza Pikford je ovako video njegovu ključnu ulogu u pobedi i penal koji je izveo, i onaj koji je odbranio:

- Bio sam malo nervozan kada sam izbodio penal, ali nisam kada sam ga branio. Stalno ih vežbamo, uvek odaberem mesto gde ću šutirati, i pogađam, ali nikad nisam uzimao penal na zvaničnoj utakmici. kejn je trebalo da šutira, ali on je izašao, pa nisam siguran da bi uopšte ošao na red da je on izveo jedan. Ali ok, sve je u rutini, vežbanju i ponavljanju do perfekcije - rekao je posle meča Pikford.

Finale, za trofej, od 20:45 igraju Portugalija i Holandija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA