≫ 

Milanu gori pod nogama: Ukoliko ''ne izmisle'' 100 miliona evra do kraja juna, ostaju bez licence za Evropu

Rosoneri moraju da prodaju svoja dva najbolja igrača, Donarumu i Susa, kako bi izbegli sankcije od UEFA-e

  • 3

Iako grad Milan nema ni jedan vulkan, jedan je pred erupcijom na stadionu San Siro. Ostalo je još samo 20 dana da uprava Milana, na čelu sa Gazdisom i Maldinijem, namiri 100 miliona evra i tako izbegne izbacivanje iz Evrope. Rešenje se nazire a ono glasi - prodaja dva najbolja igrača, Donaruma + Suso = 100m evra.

Predhodni kineski vlasnici napravili su ogroman problem kada su pre dve godne krenuli u o veliku rekonstrukciju tima, kupovinu i trošenje novca bez pokrića. Ideja je bila da se novac vrati u kratkom vremenskom periodu na konto dobrih igara u Ligi šampiona. Milan ne da nije imao dobre rezultate u Ligi šampiona, nego ne uspeva igrama u domaćem šampionatu ni da se plasira u to takmičenje.

UEFA je čekala i čekala i tome je došao kraj. Ukoliko Milan ne sredi finansije do 30. juna biće izbačeni iz Evrope.

Međutim, Paolo Maldini, novi tehnički direktor i čovek zadužen za sva fudbalska pitanja, spreman je da žrtvuje dva najbolja igrača tima, Đanluiđija Donarumu i Susa.

Roma Milan Suso; FOTO: Tanjug/AP

Španac Suso ima lošu poslednju polu sezonu, zbog čega mu je tržišna vrednost malo pala, ali Maldini veruje da na njemu klub može da zaradi 40 miliona evra.

Podsetimo, Galijani je španca doveo iz Liverpula za 1,2 miliona evra, tako da će njegova prodaja predstavljati jednu od najvećih profita kluba.

Sa druge strane, Donaruma će biti žrtvovan, a zato ima više razloga.

Prvi je taj što mu ugovor ističe narednog leta, a kakva su bila natezanja poslednji put, teško je verovati da bi Maldini pristao na takve ucene Mine Rajole. Ni Rajoli se ne sviđa kako se klub ophodi prema njegovom štićeniku.

Golman je procenjen na oko 60 miliona evra, a zvanično je za njega, za sad, zainteresovan samo PSŽ. Adut Parižana će biti novi-stari sportski direktor Leonardo koji je došao upravo iz Milana.

Druga stvar je ta što čelnici Milana veuju da u svom omladinskom pogonu imaju novog Donarumu. Reč je o 19-godišnjem Alesandru Pilcari, koji trenutno briljira na Mundijalitu sa reprezentacijom Italije. O njegovom talentu se odavno pričalo, ali nije mogao da dođe do izražaja od Donarume.

Đanluiđi Donaruma Foto: Tanjug/AP

Sve su indicije da je pravo vreme za prodaju jednog od najtalentovanijih golmana sveta, koji ipak ima lošiju sezonu iza sebe. Zbog toga su neki skloni osudi i mišljenjuju da ga je svet prerano proglasio za Bufonovog naslednika.

Sa ove dve prodaje, i potencijalnih 100 miliona evra, Milan bi ispeglao finansije i ugasio požar.

Plan je realan i izvodljiv, ali vreme im nije saveznik. Takođe potencijalni kupci Susa i Donarume, znaju za Milanove probleme, tako da će sigurno ući u cenkanja, jer će "Rosoneri" biti primorani da prodaju igrače čak i po nižim cenima od očekivanih, samo kako bi se izvukli iz nadolazeće UEFA kazne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    11. jun 2019 | 08:21

    Prodas 2 najbolja igraca da bi igrao Ligu Evrope, nemojte da se zajebavamo

  • nscz

    11. jun 2019 | 10:11

    Znam ja recept. Pocnu da kukaju i placu kako je sve namesteno kako je ceo svet protiv njih i onda im drzava plati

  • Tiši

    11. jun 2019 | 07:39

    Drzava da plati. Super za nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA