≫ 

Vranjanci uzvraćaju udarac: Išli smo mečki na rupu, bili pljuvani i udarani, a dopis UEFA o nama niko nije ni video!

Još jedna reakcija

  • 4

​Na sednici Upravnog odbora FK Dinamo Vranje, svi članovi složili su se sa novim saopštenjem za javnost i svojim potpisom to i potvrdili.

„Dokle više ovako“, stoji u naslovu novog saopštenja, i to posle nove suspenzije Dragana Antića, koji je izbačen iz srpskog fudbala do 2020. godine.

Saopštenje prenosimo u celosti.

- ​Generalno misao od koje moramo početi ovo saopštenje za javnost, koje ujedno upućujemo i svim fudbalskim institucijama Srbije, od predsednika FS Srbije do klubova najnižeg ranga takmičenja. U osvrtu što kraće osvrnućemo se na dešavanja u poslednje dve sezone takmičenja FK“Dinamo“.

U sezoni 2017/2018, izborili smo istorijski uspeh FK“Dinamo“-Vranje, plasmanom u Superligu Srbije. Uspeh bi bio veći da smo imali pomoć od Gradske vlasti, koja ni do dan danas nema sluha za sport kako fudbal, rukomet, košarku a o malim sportovima i da ne govorimo. Zahvaljujući vernim navijačima, dobrim vođenjem, odličnom selekcijom igrača, ličnim sredstvima uspeh nije izostao. Plasmanom u Super ligu Srbije je tog trenutka bio dosanjan san i od tada počinju naše muke.

FK Dinamo Vranje Foto: Mario Marić

Pobrojaćemo samo deo nepravdi koje su nas u sezomi 2018/19 zadesile. Grad se oglušio na pomoć našem klubu FK Dinamo, bez materijalnih sredstava smo počeli pripreme i promašili prelazni rok. Ljudi iz gradske Uprave grada Vranja (gradonačelnik i gradski većnik za sport) nisu shvatili da je tog trenutka Vranje postalo prepoznatljivo zbog FK Dinamo. Postojećom infrastrukturom nismo zadovoljavali propise FS Srbije da kao domaćini igramo u Vranju.

Potpisali smo tipski ugovor sa FK“Radnik“ iz Surdulice, da koristimo njihov teren u rasporedu domaćinstva na 40 kilometara od Vranja. Tada su naše muke postale još veće, mada smo računali i na njihovu pomoć, ako ne a ono savetom igranja Super lige Srbije. Otišli smo "mečki na rupu“, sve je ličilo na to da „komšiji crkne krava“. Od uslova do fakturisanja izmišljenih troškova.

U međuvremenu republika Srbija je donela odluku o gradnji novih stadiona po Srbiji i verujemo da se zbog uspeha FK Dinamo i Vranje se našlo na tom spisku. Drugu veliku zahvalnost imamo i prema predsedniku Republike Srbije, koji je lično prepoznao naš trud i rezultat i njegovim angažovanjem dobili smo određena finansijska sredstva i sponzora u vidu „MTS -Telekom Srbija“ Naš domaći stadion „ YUMCO“ –Vranje koristili smo i počeli njegovo renoviranje ne bi li ga doveli u minimum uslova i stanja za odigravanje utakmice Super lige Srbije. To smo dočekali na samom kraju prvenstva, kada smo iako otpisani još na polusezoni, izborili baraž.

FK Dinamo Vranje, Saša Ćurčić Foto: Telegraf.rs

​Tokom sezone doživeli smo, mnogo neprijatnosti, čudno dosuđenih penala, fudbalskih nesreća-primanja golova u 90-tim minutima utakmice, a i nikada se nismo žalili. Uz sve to svi drugi su od nas tražili lake bodove što suđenjem, što kvalitetom. U tom pritisku je jako teško igrati i takmičiti se. Igranje bez naše verne publike na tuđem terenu kao domaćin i nervoza nepravdom načinjena samo je podizala tenziju kojoj smo svi u klubu bili podložni.

Čak smo kažnjavani i od strane FS Srbije za insuniaciju lažiranih rezultata za utakmice protiv FK Partizan, FK Radničkog bez ijednog dokaza na osnovu “rekla – kazala“ i navodno nekog dopisa iz UEFA koji nikad niko nije video ili od nas zatražio zvaničnu izjavu, malo šale na naš račun:“ Kako ste primili od FK Partizan šest komada? Našu ne tako sjajnu finansijsku sliku, Fudbalski savez je uništio izričući milionske kazne (6-7 miliona dinara) FK Dinamu. Sve je to uticalo i na ponašanje našeg predsednika Dragana Antića, koji je u delu sezone, do kažnjavanja obavljao i funkciju šefa stručnog štaba. Skoro da nije bilo utakmice u kome mu sudije nisu pokazivale put sa klupe i udaljavanje sa njegovog radnog mesta. FS Srbije i njegova disciplinska komisija je drakonski kaznila našeg predsednika.

FK Dinamo Vranje Foto: Mario Marić

Posle jedne utakmice u Surdulici, zabranom obavljanja funkcija u našem sportu. Preoštro, mi smo i dalje mišljenja da su hteli da nas oslabe. Na konto žalbe, kazna je smanjena i on se vratio na svoje mesto na klupi. Došli smo i do ključnog momenta ovog saopštenja. Zbog baraž utakmice za popunu Super lige Srbije: FK Inđija – FK Dinamo odnosno revanš FK Dinamo – FK Inđija.

​FK Dinamo ni jednom rečju nije posumnjao u ishod sudije, pre utakmice odigrane u Inđiji. Sudijska komisija za delegiranje sudija je za najvažniju utakmicu sezone delegirala sudiju iz Novog Sada. Nismo se bavili saopštenjima, izjavama ali...Drugi minut, na odbranjeni penal, sudija ga na takvoj utakmici ponavlja, u 14. minutu imali smo već tri žuta kartona, a onda isključenje našeg igrača koji je od strane igrača Inđije - Anđelkovića sve vreme bio pljuvan i udaran.

Utakmica se završila tako što je ceo stručni štab FK Dinamo bio na toj utakmici isključen. Revanš u Vranju je počeo odmah po završetku te utakmice (3:0), izjavama i pripremama sudijskoj komisiji o delegiranju sudije za meč u Vranju, sve sumnjajući u ishod ( FK“Inđija“) revanš utakmice.

Inđija - Dinamo Vranje Foto: Arenasport

​Nismo uspeli, ali nagomilana nervoza tokom cele sezone se najviše odrazila na odnos čija je odgovornost najveća, na našeg predsednika, odnosno našeg šefa stručnog štaba Dragana Antića. Uz čestitke protivniku i njihovo praćenje iz fudbalskog Vranja, naš predsednik je dao i neke izjave vezano za te dve utakmice, i osvrnuo se na celu sezonu.

Mi koji se poznajemo, znamo sve njegove kvalitete, mane, neobuzdanog južnog temperamenta, osetljivog na toliku količinu nepravdi, možda je nešto izjavio što se čelnicima FS Srbije nije svidelo. Jer kako protumačiti kaznu od 15 meseci zabrane funkcionisanja u fudbalu u novčanu kaznu od 1.000.000 dinara, na osnovu novinarskog članka.

Novinarska slobodna interpretacija, i neke izjave, je dovela do ovog. Predsednik komisije Žarko Stevanović inače sudija po profesiji, je zajedno sa članovima komisije odredio ovako drakonsku kaznu, na osnovu novinarskog članka, a da nije ni pozvao našeg predsednika da da izjavu povodom slučaja. Kao da neko hoće namerno da uništi FK“Dinamo“, svojim odlukama, čak to toliko ide da se neki pojedini preispituju i proveravaju rad komisije za licenciranje stadiona FK“ Dinamo“ YUMCO da li sad zadovoljava igranje u Prvoj ligi Srbije.

Grad Vranje zaslužuje Super ligu Srbije, trudićemo se da se brzo reorganizujemo, spremimo tim za nove borbe i hitan povratak u elitno takmičenje. Neće nas ništa pokolebati. Grad će dobiti stadion. A šta je stadion bez Fudbalskog kluba? Zato svim zlim jezicima: „Dokle više ovako“?

VIDEO - Incident na utakmici Dinamo - Inđija, navijači na nogama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA