≫ 

Orlovi sa 4:1 isprašili slabašne Litvance: Jović nam servirao evrogol i nestvaran promašaj, dva pogotka Mitrovića! (VIDEO)

Sve je rešeno munjevito

Fudbaleri Srbije pobedili su Litvaniju sa 4:1, pred praznim tribinama stadiona Rajko Mitić, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Selektor fudbalera Srbije, Mladen Krstajić, napravio je velike promene u timu posle debakla protiv Ukrajine, što se protiv Litvanaca isplatilo! Već posle 35 minuta bilo je 3:0, pa se ostatak polako već pretvorio u rutinirano poigravanje sa inferiornim rivalom.

Dva gola dao je Aleksandar Mitrović, jedan Luka Jović, koji je atraktivno i sa oko 20 metara levicom elegantno poslao loptu u rašlje. Time se iskupio za promašaje, jednom je pogodio prečku, drugi put sa tri metra prebacio okvir gola, kada mu je doduše prejako centrirao Kostić.

Valja izdvojiti i da je Aleksandar Mitrović došao već do 25. pogotka u dresu Srbije, čime je preskočio Dragana Džajića i poravnao se sa Zlatkom Vujovićem na 10. mestu večne liste naše reprezentacije.

Posle ove utakmice, Srbija će 7. septembra dočekati Portugalce, a zatim gostovati tri dana kasnije Luksemburgu.

Fudbal, Kvalifikacije, Srbija, Litvanija

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

TOK MEČA, SRBIJA - LITVANIJA 4:1

92. minut - Ljajić je dokusurio goste za 4:1!

81. minut - Jović je sa tri metra prebacio loptu preko prečke! Prejako mu je dodao Kostić, ali opet, sa ove udaljenosti, mogao je bolje da je zahvati novi napadač Reala. Potom je Tadić mesto ustupio Ljajiću.

70. minut - Penal za Litvance, ni iz čega su došli do pogotka, zbog jeftino napravljene najstrože kazne. Mitrović je dobio žuti karton za igranje rukom, a potom je Novikovas prevario Dmitrovića. Potom je i Andrija Živković zamenio Kostića.

61. minut - Nekoliko ubacivanja sa distance su bili praktično prva prilika da Dmitrović uzme loptu u ruke. Nastavila se simultanka Orlova...

Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbalska reprezentacija Litvanije

Foto: MN Press

57. minut - Krstajić još ne pribegava izmenama, a čak je polako i opao tempo, pa su Orlovi dozvolili gostima da malo dođu do daha i lopte.

48. minut - Jednu promenu napravili su Litvanci, a naš tim je u starom sastavu nastavio da napada i juri 4. pogodak.

45. minut - POLUVREME! Rutinska će ovo biti pobeda, po svemu sudeći, Litvanci nisu kadri ni loptu da iznesu do centra.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbalska reprezentacija Ukrajine

Foto: MN Press

43. minut - Nova šansa za Jovića, pobegao je čuvarima i šutirao iskosa sa desne strane, nogom mu je odbranio golman Litvanije.

35. minut - Novi gol Mitrovića, pa evrogol Jovića sa 20 metara! Sjajan nalet naših reprezentativaca, samo što je lopta krenula sa centra, videli smo novi pogodak za veliku razliku. Iskupio se novi igrač Reala na adekvatan način za promašaje...

Prethodno, Tadić je samo servirao loptu Mitroviću, prilično amaterski je ovde delovala odbrana Litvanaca.

31. minut - Tadić je raspoložen za igru, zato su se i ređale šanse, jednom je i Kostić mogao da ugrozi severnjake. Potpuno su bezopasni gosti, nije imao Dmitrović ni priliku da interveniše.

 

27. minut -Neće gol Jovića, sada je sa oko 10 metara, u srcu šesnaesterca, samo "očešao" prečku visokim udarcem po sredini.

20. minut - Gol! Mitrović je jednu lepu šansu iskoristio, prethodno je Luka Jović propustio idealnu priliku!

Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbalska reprezentacija Ukrajine

Foto: MN Press

12. minut - Duga su i besciljna dodavanja oko 16 metara Litvanaca, za to vreme, Jaremčuk je protiv Luksemburga već u 6. minutu doneo vođstvo.

2. minut - Krenuli su Orlovi ofanzivno, izboren je i prekid sa leve strane, na 20 metara od gola. Kolarov je iz povratne lopte probao da postigne gol, zatresao je spoljnu mrežu.

20.42 - Intonirane su himne, zbog kazne je stadion "Rajko Mitić" sablasno prazan... Čeka se početak!

Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbalska reprezentacija Ukrajine

Foto: MN Press

UOČI MEČA

Protiv Litvanije, u Beogradu od 20.45 (TV Nova), startovaće Dmitrović, Rukavina, Milenković, Spajić, Kolarov, Maksimović, Lukić, Mitrović, Tadić, Kostić, Jović.

Posle neuspelog eksperimenta sa 3-5-2, Krstajić je izveo formaciju sa četvoricom igrača u defanzivnoj liniji, s time da je UEFA taktiku predstavila sa Mitrovićem kao najisturenijim igračem, kome bi Jović i Kostić trebalo da budu krilna podrška.

Meč se igra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a naš tim više nema pravo na kiks, na dnu je grupe, čak i ispod Luksemburga. Zbog sramotnog poraza u Ukrajini, predsednik FSS Slaviša Kokeza obratio se javnosti uz izvinjenje, ali bez mogućnosti da mu se postavi pitanje na konferenciji za medije. Sve dalje oglašavanje odloženo je za završetak meča sa Litvancima.

Srbija - Litvanija 4:1

(Mitrović 20, 34, Jović 35, Ljajić 92 - Novikovas 71)

Stadion: Rajko Mitić Gledalaca - Sudija: Adrijen Džakote, Švajcarska

Srbija: Dmitrović, Rukavina, Milenković, Spajić, Kolarov, Maksimović, Lukić, Mitrović, Tadić (od 81. Ljajić), Kostić, Jović (od 88. Katai)

Litvanija: Bartkus, Klimavičijus, Palionis, Andriuškevičijus, Jankauskas (od 46. Čvedukas), Šimkus. Laukžemis, Novikovas, Slivka, Černič, Baravikas.

uskoro opširnije...

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

VIDEO - Kokeza posle 0:5 u Ukrajini: Pružimo sada podršku igračima i stručnom štabu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    10. jun 2019 | 22:34

    Ljajić bolji od tadića

  • Bex

    10. jun 2019 | 21:45

    Naravno 3:0 na poluvremenu protiv slabasne Litvanije,ovo nije uopste utakmica za merenje.Ljajic je bolji kreator od Tadica stavio bih ga u sredini iza spica,Tadic desno,Kostic levo,imamo tri dobra spica Jovic,Mitrovic,Prijovic ali nazalost moze samo jedan da igra,tako da bih dao prednost najboljem i to je to sto se napada tice.

  • Bricin kum

    10. jun 2019 | 21:51

    SRBI ŽIVA ISTINA: crnogorci lupaju minuse i daju negativne komentare besni zbog Tumbe, Stojkovića i Ivanića!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA