≫ 

Brazil je izgubio od Nemaca 7:1, pa se nije digla tolika fama: Krstajić se otvorio o debaklu, ali i planovima na klupi Srbije! (VIDEO)

Zanimljivo izlaganje Krstajića posle pobede

  • 52

Selektor fudbalera Srbije, Mladen Krstajić, bio je zadovoljan pobedom nad Litvanijom sa 4:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Čestitam igračima na odličnom odnosu prema igri, maksimalno angažovano, koncentrisano, nije bilo lako posle Ukrajine. Digli su se psihološki, čestitam na ovih 10 dana zajedno, kako smo trenirali i radili. Imamo tri boda iz dva meča, otvoreno je sve do kraja. Tim se izdigao iznad sebe, pokazao karakter, ostajemo u trci za jedno od prva dva mesta. Prvo poluvreme je perfektno, bilo je još prilika, nismo ih iskoristili.

Drugo poluvreme je već bilo izbalansirano...

- Litvanija je krenula možda ofanzivnije, ali smo mi imali nove šanse za gol-dva. Onaj minus iz Ukrajine smo hteli da anuliramo, ali čeka nas septembar i Portugal, pa Luksemburg, sigurno da se ekipa podigla, može mirnije na odmor pred utakmice koje predstoje.

Bilo je reči i o statusu u timu, gde Krstajić sebe vidi dugoročno.

Fudbal, Kvalifikacije, Srbija, Litvanija Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Znate kako, profesionalac sam, dok ne budu ljudi iz Saveza seli i razgovarali, ne znam ništa, otvorena su sva pitanja, meni je čast i zadovoljstvo da radim sa ovim momcima.

Da li je pobeda nad Litvancima neka vrsta iskupljenja?

- Ne možemo da gledamo da li smo se iskupili, to je meč koji se desi, doživljavaju se porazi, digla se velika fama, šta je tu je, desilo se, analizirali smo. Dobro je da su pokazali sada igrači jedinstvo i karakter.

Postavljeno je i pitanje o sistemu, koji je bio koban u Ukrajini sa trojicom u zadnjoj liniji.

Fudbal, Kvalifikacije, Srbija, Litvanija Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Nemam problem sa sistemom, da igraju 3-5-2 i 4-4-2, nemam problem sa promenom sistema, danas su dobro igrali  u rombu.

Palo je i podsećanje na jedan davnašnji trenutak, kada je Krstajić najavio odlazak.

- Kad ste selektor svoje zemlje, normalno je da pokušavate najbolje. Teško padaju porazi, nošenje sa pritiskom, možda sam jednom otišao u krajnost, znamo šta smo uradili, jesmo se izblamirali, ali je bitno da podržimo momke. Brazil je pobedio Nemce sa 7:1, pa se nije digla fama kao u Srbiji. Nisam čitao novine u poslednjih nekoliko dana, ali zaista sam zahvalan, nije bilo lako.  Možemo Ukrajinu staviti ad akta, analiziraćemo je, šta i kako, na tu temu ne bih imao više šta da kažem.

Posle ove utakmice, Srbija će 7. septembra dočekati Portugalce, a zatim gostovati tri dana kasnije Luksemburgu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fudbalski ne strucnjak

    11. jun 2019 | 01:04

    ti brazilu nebi mogao da nosis kljuceve od svlacionice niti da sisas travu

  • Pera

    10. jun 2019 | 23:48

    Ne znam samo kako nemas stida !!! Ne zeli te niko!!! Reci sta se desava unutar reprezentacije? Koliko klanova imas? Sram te bilo neznalice. Zasto otkazuju pojedini igraci. Sram te bre bilo

  • 4S

    10. jun 2019 | 23:55

    Ispadni čovek. Povuci se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA