Efekat Mihajlović: Spasio Bolonju, a bivšem srpskom reprezentativcu podigao cenu na 25 miliona evra!

Lijanko se sjajno snašao pod komandom srpskog trenera

  • 0

Dovođenje Siniše Mihajlovića, slobodno možemo da konstatujemo, jedan je od najboljih poslova uprave Bolonje u poslednjih nekoliko godina. Već prežaljeni klub uspeo je da spasi ispadanja, a u tom podvigu afirmisao je dva mlada igrača od kojih će se jedan, kako stvari stoje, prodati ovog leta za 25 miliona evra. Do pre samo četiri meseca klub je gledao kako da se reši Lijanka Vojinovića (22), a danas je ovaj momak "naše gore list" vrlo tražen na fudbalskom tržištu.

Pod dirigentskom palicom našeg stručnjaka najviše je eksplodirao italijanski talenat iz Juventusove škole Rikardo Orsolino, ali pored njega svoje kvalitete uspeo je napokon da pokaže i Lijanko Evanđelista Silveira Neves Vojnović.

Lijanko Vojinović Printskrin: Facebook/Lyanco

Podsetimo, Vojinović je rođen i odrastao u Brazilu, ali je zbog svojih korena u jednom trenutku odlučio da nastupa za reprezentaciju Srbije. Odigrao je četiri dobra meča za omladinsku selekciju, nakon čega su već počela poređenja sa Nemanjom Vidićem, međutim, nakon toga su usledili pritisci Fudbalskog saveza Brazila na, tada igrača Sao Paula, i Lijanko je morao ponovo da promeni nacionalni dres i da se vrati žuto-zelenom.

Trenutno je član mladog tima "Selesaa", sa kojim učestvuje na prestižnom turniru u francuskom Tulonu. Štoper iz "klase 1997" komanduje odbranom Brazila gde će 15. juna igrati veliko finale protiv reprezentacije Japana.

U međuvremenu, krenulo mu je i na klupskom planu: Mihajlović ga je 2017. godine doveo u Torino sa kojim je ovaj potpisao petogodišnji ugovor, a srpski trener ga je iz Torina i odveo - i to na na pozajmicu u Bolonju (januar 2019).

MIHAJLOVIĆ KLJUČAN ČOVEK U NJEGOVOJ KARIJERI

U Evropu ga je, iz Sao Paula, doveo Mihajlović u njegov tadašnji klub Torino sa namerom da ga afirmiše u standardnog člana defanzove, ali nije sve išlo po planu.  Nije se Lijanko mnogo naigrao u Torinu, čekao je strpljivo 22-godišnji štoper svoju šansu i dočekao ju je po povratku našeg stratega u Seriju A.

Lyanco Vojnovic, Lianko Vojnović Foto: Profimedia/Corbis

Jedno od prvih pojačanja u zimskom prelaznom roku bio mu je upravo nekadašnji reprezentativac Srbije. Lijanko je "eksplodirao" u Bolonji  i za četiri meseca je uspeo da zabeleži 13 nastupa u prvoj postavi gde je pokazao veliku stabilnost kako na lopti tako i u igri bez nje.

Nažalost Bolonje, on je doveden samo kao pozajmljeni igrač Torina, tako da Mihajlovićeva ekipa neće, pored čvrste odbrane ove polusezone, imati nikakve benefite od njegovog razigravanja. Tako je Torino još jednom profitirao od Siniše Mihajlovića i od prežaljenog igrača će dobiti, neplaniranih, oko 25 miliona evra u slučaju prodaje Lijanka.

Za mladog štopera za sada je najviše interesovanja pokazao PSV. Problem za sada stvara već pomenuta cifra koju Torino traži, dok su Holanđani spremni da ponude 15 miliona evra.

Lijanko Vojinović Foto: Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino

Međutim, nisu ''Filipsovci'' jedini koji ga žele.

Oko na Lijanku drži i Roma. Najtanji deo jako talentovanog tima je upravo odbrana, a prednost Rimljana je ta što je mladi štoper tek dve godine u Italiji i tek se polako privikava na njihov način fudbala. Plus, odlično bi se uklopio u mladu ekipu.

Sa druge strane, pojedini mediji navode da su za usluge Brazilca zainteresovani i nemački Volfzburg i ruski Zenit, čija je prednost u odnosu na ostale igranje u grupnoj fazi Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA