Od trenera Intera, do iranske lige: Marakana mu je došla glave, od tada više nije isti!

Kakav strmoglav pad Andrea Stramaćonija

  • 1

Nakon odličnih rezultata sa mladim timom Intera, Andrei Stramaćoniju se predviđala velika karijera. Dobio je poverenje uprave kluba da preuzme i prvi tim u kome će da promoviše nekoliko mladih igrača, međutim... u sedam godina promenio je pet klubova i iz italijanske Serije A stigao do iranske lige.

Iako nikada nije opravdao trenerska očekivanja, neverovatno zvuči podatak koji prenose italijanski mediji, da je nekadašnji trener Intera preuzeo ekipu Estegala iz Irana.

Kakav bajkovit početak karijere i kakav sunovrat. Nakon Neroazura preuzeo je Udineze, gde mu je prvi pomoćnik bio naš Dejan Stanković, kojeg je trenirao u Interu. Sa Dekijem Stramaćoni dolazi i u Beograd da odigra oproštajnu utakmicu, nekadašnjeg rekordera u nacionalnom dresu, na punoj Marakani protiv Crvene zvezde.

FK Crvena zvezda - FK Sparta Prag, Vladan Milojević, Andrea Stramaćoni Andrea Stramaćoni na Marakani pored Vladana Milojevića; Foto: A. Nalbantjan

Ni tu se nije dugo zadržao, pa ga je karijera dalje vodila u Panatinaikos i na kraju u prašku Spartu gde sa velikim budžetom i ogromnim ulaganjima u igrače nije uspeo da učini ništa. Zasluge za novi posao u dalekom Iranu možda ima i Crvena zvezda.

Crvena zvezda je pokazala celoj Evropi da Stramaćoni nije za velika dela i da je Sparta pogrešila angažujući ga. Dali su mu velike pare da stvori jaku ekipu koja će igrati Ligu šampiona, a da igrači dolaze i zbog njegovog CV-a.

Međutim, na svom debiju naleće na Crvenu zvezdu i dobro popunjenu Marakanu, koja je jedva dočekala jaku evropsku utakmicu da pokaže svoju punu snagu. Nikako italijanski trener neće po dobrom pamtiti beogradske crveno-bele jer su uspeli da njegov tim izbace u prvom meču kvalifikacija za njih.

Ostaće upamćena bravura Kange na Marakani nakon koje je Sparta morala da ga dovede u svoje redove.

Italijan je sada ozvaničen kao novi šef stručnog štaba Estegala, koji već šest godina čeka na šampionsku krunu i nada se da bi do nje mogao baš sa Stramaćonijem.

Prihvatio sam ponudu Estegala, kluba bogate tradicije, veoma popularnog u Iranu - kratko je rekao Stramaćoni posle potpisivanja dvogodišnjeg ugovora, na osnovu kojeg će zarađivati 1.600.000 evra po sezni.

Do kraja nedelje 43-godišnji stručnjak putuje u Teheran, a sa sobom vodi pomoćnika, kondicionog trenera i analitičara.

Zanimljivo je da se Italijan do sada nigde nije zadržao duže od godinu dana.

VIDEO: Pogledajte jednu od bakljada navijača Zvezde na Marakani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    14. jun 2019 | 12:26

    I ja bi voleo propasti I dobijati 1.6000000 milki bas mu je lose jadan covek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA