≫ 

Jović predvodi let "Orlića", ko će na evropski tron?

Italija i San Marino domaćini su Evropskog prvenstva za fudbalere do 21 godine, koje će biti održano od 16. do 30. juna

  • 4

Među učesnicima je i Srbija, koja na kontinentalni šampionat ide u fantastičnom sastavu.

"Orlići" su u grupi B zajedno sa Nemačkom, Danskom i Austrijom, sa kojom igraju na startu EP. Prvi cilj je plasman u polufinale, u koje idu pobednici tri grupe i najbolja drugoplasirana reprezentacija. Upravo te četiri selekcije izboriće i plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

U grupi A su Italija, Španija, Poljska i Belgija, a u C grupi Engelska, Francuska, Rumunija i Hrvatska.

Najveći favoriti za osvajanje U21 Evropskog prvenstva su Engleska, Francuska, Španija i branilac trona Nemačka, na koje Meridian kladionca daje kvotu 5.50. Odmah iza njih je Italija sa kvotom 6.00. Srbija nije među favoritima i kvota za njeno osvajanje titule je čak 25.00.

Mlada reprezentacija Srbije biće predvođena novim napadačem Reala Lukom Jovićem. Odazvali su se svi koji su mogli (igrači rođeni 1996. i mlađi) iako su mnogi od njih "A" reprezentativci.

fudbalska reprezentacija Srbije, utakmica Srbija Nemačka Foto: Tanjug/AP

Pored sjajnog golgetera, boje nacionalnog tima braniće i Nemanja Radonjić, Andrija Živković, Saša Lukić, Nikola Milenković (svi su igrali za seniorsku selekciju), te Vukašin Jovanović, Milan Gajić. Zaista ekipa za respekt sa najvišim ambicijama.

Ako verujete da će Jović postići barem jedan het-trik, Meridian kladionica na slobodnoj igri za tu prognozu plaća kvotom 10.00. Očekuje se mnogo i od Andrije Živkovića, njegovi karakteristični prodori po krilu donosili su radost "orlićima" i Meridian kvota u specijalu da će imati više od tri asistencije na jednom meču je 20.00.

Srbija otvara EP 17. juna protiv Austrije, a tri dana kasnije izabranici selektora Gorana Đorovića odmeriće snage sa Nemačkom. Za kraj grupne faze igraće protiv Danske 23. juna.

Osman Dembele, Usman Dembele, FK Borusija Dortmund Foto: Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Meridian specijal vam nudi i opciju da prognozirate tačan rezultat u duelu Srbije U21 i Austrije U21, i ako verujete da će i na poluvremenu i na kraju biti 2:0 za orliće, kvota je 25.00.

Pored naših asova, zvezde turnira, između ostalih, biće i Osman Dembele (Francuska), Danijel Sebaljos (Španija), Zaniolo, Ken i Kutrone (Italija), Aron Van-Bisaka, Fil Foden i Dominik Solanke (Engleska).

Glavni favorit za najboljeg strelca u ponudi Merdian kladionice je Francuz Dembele, na koga je kvota 7.00. Prate ga Nemac Valdšmit (8.00) i Španac Majoral (9.00).

Neka naši "orlići" visoko polete i vrate se tek na kraju meseca. Titulu osvojenu pre dve godine u Poljskoj brani Nemačka.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA