≫ 

Everton u jednom danu ostao bez tri igrača!

Dvojici veterana istekli su ugovori dok jednom ističe pozajmica

  • 0

Everton je sezonu završio na osmom mestu sa samo tri boda manje od Vulverhemptona i pozicije koja vodi u Evropu. Potencijal za napad na Evropu sledeće sezone imaju, ali da bi došli do tog cilja moraće prvo da pronađu rešenja u centralnoj defanzivnoj liniji, jer će ovog leta ostati bez tri igrača.

Veterani kluba, koji su klub nosili godinama na svojim leđima, Fil Džagelka i Ešli Vilijams napuštaju "Karamele" kao slobodni igrači, jer su im istekli ugvori.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/Ap

Posle 12 godina Džagelka napušta "Gudison park". Kapiten Karamela je plavi dres oblačio čak 385 puta. Za više od jedne decenije provede u klubu uspeo je da zabeleži 19 golova i 11 asistencija.

Sa druge strane Vilijams je stigao iz Svonsija kao zvezda prelaznog roka 2016. Hteo ga je i Arsenal, ali se tadašnji kapiten velške ekipe odlučio za Liverpul pre Londona.

Euro 2016 Vels - Belgija Ešli Vilijams u dresu reprezentacije Velsa; Foto: AP/Tanjug

Pored njih dvojice klub će napustiti i Kurt Zuma koji se posle jednogodišnje pozajmice vraća u Čelsi. Posle pet sezona, visoki štoper bi, napokon, trebalo da dobije šansu, jer Plavci neće moći da dovode igrače narednih godinu dana.

"Karamelama" na raspolaganju ostaju Majkl Kin, koji do sad nije opravdao velika očekivanja britanske javnosti, i Džeri Mina,  dok se sa pozajmice vraća dete kluba, mladi Džejson Holgejt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA