Sari pravi čistku u Juventusu: Mandžukić na transfer listi, bivši igrač Partizana najveća želja!

Iguain I Benatija se vraćaju, trojica nosioca igre napuštaju klub dok za jednog nema mesta ni kod Sarija

  • 1

Počinje nova era u Juventusu. Posle pet sezona pod vođstvom Masimilijana Alegrija ekipu je preuzeo Mauricio Sari i već je čelnicima kluba predao listu za ''odstrel''. Na njoj se nalaze imena četvorice fudbalera koji su bili nosioci igre u ovoj sezoni.

Tu je i želja za dvojicom povratnika.

Kako Tutosport prenosi, Sari je saopštio upravi kluba da slobodno mogu da prodaju Žoaa Kansela, Bleza Matuidija, Marija Mandžukića i Huana Kvadrada.

Pomalo iznenađujuće, kada se zna da su oni bili među ključnim igračima prošle sezone. Međutim, Matuidi ima 32, Mandžukić 33, a Kvardado 31 godinu i to su verovatno razlozi zbog kojih Sari želi da ih proda. Imali su odlične sezone, ulaze u poslednje godine ugovora i idealno je vreme da se zaradi nešto na njima.

Matuidi se i nikako ne uklapa u Sarijevu viziju fudbala, gde svaki igrač mora da bude tehnički potkovan.

Italy Soccer Serie A Kvadrado, Ronaldo, Matuidi i Džan; Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, za Kansela, koji je odličnim igrama u Interu prošle sezone zaslužio poziv Juventusa, zainteresovan je Mančester Siti. Pregovori su već u odmakloj fazi. Juventus je prihvatio 50 miliona evra i čeka se samo da igrač ugovori lične detalje.

Što se dolazaka tiče, Bjankoneri su najslabiji na štoperskim pozicijama. Legendarni trio Barzalji, Kjelini, Bonući je odradio svoje i sada je vreme za nove snage.

Kao prva želja spominje se bivši igrač Partizana, Stefan Savić iz Atletiko Madrida, ali Jorgandžije ne žele da prodaju reprezentativca Crne Gore.

Liga Sampiona, FK Atletiko Madrid, FK Celsi Stefan Savić u dresu Atletiko Madrida; Foto: Tanjug/AP

Zbog toga, kako stoje stvari, Juventus će vratiti bivšeg igrača sa kojim se nije na najlepši način rastao - Mehdija Benatiju.

Juventus Milan Mehdi Benatija; Foto: Tanjug/AP

Posle svađe sa Alegrijem, Marokanac je napustio klub, uz nimalo lepe reči, kako za bivšeg stratega tako i za klub. Otišao je pred kraj zimske pijace u katarski Al Duhalili za 8 miliona evra. Sada su i čelnci kluba ali i Benatija spremni da pređu preko toga i da obnove saradnju koja je trajala, više-manje uspešno, 3 sezone.

Sari ga sad želi nazad i ostaje da se vidi kako će se sada tri strane sporazumeti.

Trenutno Juventus u svojim redovima ima Ruganija, Bonućija i Kjelinija, dok je Kaseres, koji je bio na pozajmici u Laciju, sad slobodan igrač.

Pored povratka Bentalje, u Torino se vraća i Iguain, koga je Sari doveo i u Čelsi u poslednjem prelaznom roku kako bi mu vratio karjeru na pravi put.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA