≫ 

Milan počeo da pravi neophodnih 100 miliona za UEFA: Prodat zaboravljeni štoper za 4,5 miliona evra

Gustavo Gomez je druga prodaja ovog leta Rosonera

  • 1

UEFA je stroga i zahteva da Milan do kraja meseca isplati dugovanje od 100 milion evra. Za sada uprava kluba na čelu sa Gazidisom, Maldinijem i Bokšićem, uspela je da prikupi 14,5 miliona na prodaji dva igrača. Posle Lokatelija prodat je i Gustavo Gomez.

Manuel Lokateli je prošlog leta pozajmljen Sasuolu sa pravom otkupa od 10 miliona evra. Oni su tu klauzulu iskoristili i tako će od 1. jula, dete Milana i jedan od talenata italijanskog fudbala zvanično postati igrač Sasuola.

Prvih 10 miliiona od 100, koliko im je nophodno da prikupe kako bi namirili UEFA je u kasi.

Nakon talentovanog veziste sada nam stiže informacja da je brazilski Palmeiras otkupio štopera Gustava Gomeza za 4,5 milion evra.

Pomalo zaboravljeni štoper stigao je pre tri godine iz Lanusa za 8,5 miliona evra ali se za dve godine i 20 mečeva nije proslavio.

Gustavo Gomez Foto: Guliver/Sean M. Haffey/Getty Images

Prošlih godinu dana bio je na pozajmici u Palmeirasu za šta je brazilski klub već platio Rosonerima 1,5 miliona evra, tako da celokupni transfer iznosi 6 miliona evra.

U Brazilu igra odlično, postao je stub odbrane i jedan od ključnih igrača tima čime je ponovo zadužio dres nacionalnog tima. Trenutno predvodi reprezentaciju Paragvaja na Kopa Amerika.

Sa ovih 14,5 miliona Milanu je ostalo da namiri još 85,5 miliona u narednih 12 dana, inače će biti izbačen iz evropskih takmičenja, ali će ga čekati i velika novnčana kazna.

Očekuje nas paklenih 12 dana na San Siru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mmm

    20. jun 2019 | 18:16

    Ma to se zna Donaruma ide u PSG za 60m€ I prodace Susa ili Hakana Steta da Donarumu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA