≫ 

Murinjo menja Rafu Beniteza na klupi Njukasla? Arapi prave novi moćan tim u Premijer ligi

Da li će Portugalac zameniti Rafu Beniteza na klupi "Svraka"?

  • 2

Sadašnjem strategu Njukasla Rafi Benitezu ugovor ističe za nekoliko dana i Kinezi su već stupili u kontatk s njim. Sa druge strane, novi vlasnik kluba Kalid bin Zajed Al Nahjan, želi Žozea Murinja na klupi. Sam Portugalac ne negira mogućnost novog angažmana na severu engelske.

Na adresu Beniteza stigla je ''nepristojna'' ponuda kineskog prvoligaša Dalijana teška preko 13 miliona evra po sezoni.

FK Njukasl Rafael Benitez sa igračima Njukasla; Foto: Tanjug/AP

U Dalijanu bi ga od igrača sačekali Marek Hamšik i verovatno Janik Karasko, mada se on povezuje sa nekoliko klubova iz Evrope.

Do skoro je Rafa odbijao mogućnost odlaska u Kinu. Bilo je nekoliko ponuda u prošlosti, ali su se stvari sada malo promenile.

Mogao bih da odem u Kinu i da zaradim mnogo novca - rekao je jednom prilikom Benitez.

Ako prihvati ovu ponudu postaće jedan od najplaćenijih trenera na svetu i najplaćeniji u Kinu. Prestigao bi Fabija Kanavara, koji godišnje od Gvanžu Evergrandea prima 11 miliona evra.

Mancester Junajted, Nukastl, Premijer Liga Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, prema pisanju Dejli Mirora, novi vlasnik Njukasla, šeik Kalid bin Zajed, na klupi želi Žozea Murinja. I ne radi se samo o pustim željama prebogatog šeika.

Legendarni trener Svraka ser Bobi Robson bio je mentor Murinju na njegovim počecima 90-tih godina prošlog veka. Murinjo je bio pomoćnik Ropsonu u Sportingu iz Lisabona, potom Portou i na kraju i u Barseloni. Murinjo je već tad slušao priče o Njukaslu od svog učitelja.

On se navodno nedavno poverio prijateljima da želi da preuzme Svrake.

U jednom intervjuu prošlog leta to je i javno priznao.

Britain Soccer Champions League Frank Augstein

Volim da idem na sever Engleske. Posebno volim da odem tamo gde je bio dom gospodina Robsona. To mi se sviđa. Sviđa mi se i stadion i atmosfera na njihovim utakmicama. Navijači su dobri, vedri i optimistični, volim taj narod gore oko Njukasla - izjavio je tom prilikom Žoze.

Murinjo u svojoj karjeri ima pregršt trofeja. Uvek je radio u top timovima i eventualni aganžman u Njukasl bi mu bio pravi izazov. Izazov da se dokaže i da ekipu sa sredine tabele povede do vrha.

Ekipa ima potencijal, a sada i arapski novac, tako da bi ovaj projekat mogao biti veoma zanimljiv Portugalcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA