≫ 

Zvezda dobila potencijalne rivale za drugo kolo kvalifikacija: Može Crna Gora, može i Škendija!

Crveno-beli će u sredu saznati ime novog rivala na putu ka Ligi šampiona, ali i odigrati prvi meč na pripremama u Austriji

  • 9

U danu kada će saznati potencijalnog protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (u prvom igraju protiv Suduve), fudbaleri Crvene zvezde odigraće prvi prijateljski meč na pripremama u Austriji.

U međuvremenu, poznati su i potencijalni rivali Beograđana na žrebu za drugo kolo kvalifikacija, ukoliko crveno-beli opravdaju ulogu favorita u prvom kolu u drugoj rundi igraće protiv jednog od sledećih pobednika mečeva:

Šerif (Moldavija) - Saburtalo (Gruzija), HJK Helsinki (Finska) - HB Toršavn (Farska ostrva), Nome Kalju (Estonija) - Škendija (Makedonija), Slovan (Slovačka) - Sutjeska (Crna Gora), odnosno Aratat (Jermenija) - AIK (Švedska).

Miloš Vulić Foto: MN Press

Protivnik je ekipa Vindišgarstena, austrijski niželigaš iz istoimenog grada, a meč je na programu u 18.30 sati.

Reč je o ekipi koja je osnovana 1949. godine, ali pod drugim imenom, dok se pod sadašnjim takmiči od sezone 1962/63. Uglavnom služi kao ''sparing partner'' većini evropskh klubova koji dolaze u Vindišgarsten na pripreme, a neki od rivala poslednjih godina bili su im Keln, Ajntraht Frankfurt, Vigan, LASK...

Zvezda je podno Alpa bila i prethodne godine, kada su obezbedili učešće u grupnoj fazi LŠ, a svi u taboru crveno-belih se nadaju da će im stara baza i ovoga puta biti srećne ruke.

Izabranici Vladana Milojevića već su odradili tri treninga Vindišgarstenu, a vredi pomenuti i to da su se ekipi, za razliku od Zlatibora, priključili Mirko Ivanić, Filip Stojković i Nikola Krstović koji su imali reprezentativne obaveze.

Takođe, timu su se u utorak priključili i generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Mitar Mrkela.

Ono što je veoma bitno za sve čitaoce Telegrafa jeste i to da se novinar našeg portala nalazi na pripremama sa crveno-belima i da će vas tokom ovog perioda u Austriji (do 2. jula) obaveštavati o svim vestima koje su vezane za srpskog šampiona.

VIDEO - Liga šampiona ili Superliga Srbije? Pogledajte kako izgleda stadion Suduve

(Specijalni izveštač iz Austrije Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA