Nisam smeo da naredim Mihajloviću da spava u 10 i da ne pije vino: Ispovest selektora SCG o debaklu!

Bivši selektor Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, Ilija Petković, dao je životnu ispovest za magazin Nedeljnik

  • 7

Bivši selektor fudbalske reprezentacije SCG, Ilija Petković otvorio je dušu za Nedeljnik. Petković je istakao da žali zbog odluke da povede svog sina Dušana na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine zbog čega je izbio veliki skandal najpre u samom timu, a potom i u celokupnoj javnosti, zbog čega ga je vratio kući.

- E sad, to pozivanje sina… Pogrešio sam što ga nisam poveo, ili što se bar nisam s njim vratio. Pa kad već pucam, da puknem kako treba. Ovako sam pukao ni tamo ni ‘vamo…- rekao je legendarni Petko, a potom dodao da sa nekim reprezentativcima, poput Siniše Mihajlovića nije znao da se izbori.

Ilija Petković

Foto: MN press

-Možda bi drugi trener probudio ekipu na neki drugi način. Neko će reći ‘vidi ga sad kako je mudar’, ali možda je trebalo povedem mlade Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova, i da napravim novi miks igrača, bez uvrede prema onima koji su na kraju išli.

- Siniša Mihajlović je dao najbolju izjavu, za koju mu se divim: ‘Ja Mihajlović selektor nikad ne bih pozvao Mihajlovića igrača.’ A u ono vreme da ste Mihajloviću rekli da mora u 10 sati na spavanje, ne sme da se pije vino… ‘Molim? Kome ti to?’ Tu je trebalo da budem čvršći, da kažem nekima da ne mogu da idu na Svetsko prvenstvo! Ne može, pa šta napravimo - rekao je između ostalog Petković.

Opširniji intervju pročitajte u Nedeljniku.

(Telegraf.rs/Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El komandante

    20. jun 2019 | 21:43

    Odnos naših igrača prema grbu je smešan...jedan Radomir Antič nije mogao da pronadje formulu za njih.. A kamoli drugi.. Uvek ce biti isto.. . Prazna prica

  • G

    20. jun 2019 | 21:37

    Uvaženi Perkoviću to je znak kakav si bio selektor,a trener ili selektor bez obzira ako nejma autoritet kod igrača bolje mu je ići da kopa krompir nego da se blamira a posle neuspjeha na hiljade načina opravdava to.Jadan je selektor i trener koji nejma autoritet kod igrača i pitamo se zašto nemamo uspjeha, ovo je pravi odgovor.

  • Milan

    20. jun 2019 | 20:44

    A ko je igrao majke ti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA