Gala igra Nemačke, Valdšmit pre Jovića... Nemci u delirijumu, ali je i njih iznenadila "šestica"

Čini ni večerašnji rivali Srbije nisu očekivali da bude baš šest golova u mreži Borisa Radunovića o čemu svedoče napisi iz njihovih novina i medija

  • 51

Nemački Sat1 na svojoj internet strani donosi veliki naslov "Nemačka pregazila Srbiju", dok Zidojče Cajtung naslovom bira Luku Valdšmita, strelca tri gola u pobedi nad Srbijom, pre Luke Jovića, novog napadača Real Madrida.

Isti medij navodi da je defanzivac i kapiten Nemačke Džonatan Tah uvek bio uz Jovića kada je trebalo i da ga je potpuno zatvorio. Na drugoj strani, Rihter, Valdšmit i Daud su tresli odbranu Srbije, terali su je da ne zna gde se nalazi i spakovali joj šest golova primivši jedan.

Zbog toga između ostalog Zidojče citira i nemačkog selektora Štefana Kunca koji je rekao da će Jović "dobiti svu pažnju koju zaslužuje". Bild piše da je Nemačka oduvala Srbiju "rajskom igrom" i strelcu het-trika šalje pozdrav "HaleLuka".

Italy U21's Soccer Foto: Tanjug/AP

I Bild konstatuje da je njihov Luka bio bolji, jer je Srbin pokazao premalo veštine koju je Real platio 65 miliona evra". Špigelu je bitnije Svetsko prvenstvo za žene, pa tako prvo mesto posle meča zauzima vest o tome da će Nemice igrati protiv Nigerije u nokaut rundi.

Špigl je u oceni utakmice Orlića i mladih Pancera umereniji pa u naslovu samo konstatuje da je postignuto šest golova, te da je Valdšmit dao polovinu od toga. "Srbi su već od početka delovali kao da su još ranije završili učešće na ovom Evropskom prvenstvu. Nemački tim je bio sasvim drugačiji" navodi se između ostalog u tekstu.

Isti medij je primetio i da je Luka Jović tek u 53. minutu uputio prvi udarac ka golu Nibela, te da je naša reprezentacija bila veoma slaba. Frankfurter algemajne cajtung naslovom sugeriše da je ovakva igra vredna titule.

U tekstu se konstatuje da je utakmica bila demonstracija sile, kako je zaista sa strane i izgledalo. Cajt nije utakmici posvetio previše pažnje, a Fokus igru svoje ekipe ocenjuje epitetom "gala". Nemačka je glavom praktično već u polufinalu takmičenja, mada je do kraja grupne faze ostao još jedan meč.

Nemci imaju sada šest bodova i igraju protiv Austrije, a Orlići za koliko-toliko častan oproštaj od prvenstva igraju protiv Danske u nedelju od 21 sat.

VIDEO - Veljko Simić lob udarcem doneo svom timu prednost od 5:0

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loading

    21. jun 2019 | 00:23

    Bolje je da IZGUBE I OD DANSKE, DA SE NAROD U SRBIJI OKRENE VATERPOLU, KOSARCI, ODVOJCI......

  • Srdjan

    21. jun 2019 | 00:31

    Ma slepci bre!!!

  • Srbin

    21. jun 2019 | 00:31

    Srbijo još ti je samo Bog ostao! Bori se sa lopužama i prevarantima! Prodaju decu miljenike i uzimaju novac! Krađa dece...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA