≫ 

Peter Čeh se vratio u Čelsi, ali sad ima novi posao i karijeru

Legendarni golman se iz Arsenala vratio na Stamford Bridž

  • 1

Čelsi je zvanično objavio da je vratio svog nekadašnjeg glmana u klub. Peter Čeh preuzeće ulogu tehničkog savetnika i savetnika za preformanse.

Petr Čeh se vratio u Čelsi, u klub u kojem je proveo 11 uspešnih sezona.

Nekadašnji golman Sparte Prag, Rena, Čelsija i Arsenala, igračku karijeru završio ove sezone i odmah je dobio posao u klubu u kojem je stekao najveću slavu.

Čeh će davati savete o pitanjima fudbala i performansi u celom klubu, kao i omogućiti jake veze između prvog tima Čelsija i akademije.

- Osećam se veoma privilegovanom što imam priliku da se ponovo pridružim Čelsiju i pomognem da se stvori najbolje moguće okruženje visokih performansi da bih nastavili sa uspesima koje je klub imao u proteklih 15 godina- rekao je nekadašnji češki golman za zvanični sajtu kluba.

-Radujem se novom izazovu i nadam se da mogu da iskoristim svo moje znanje i iskustvo u fudbalu, da pomognem timu da postigne još veći uspeh u budućnosti.

Čeh je u Čelsi prešao 2004. godine, i u prvoj sezoni je osvojio titulu šampiona Engleske i postavio je rekord lige sa 24 utakmice bez primljenog gola u sezoni.

Još tri puta je podigao trofej Premier Lige, a tri puta je osvojio i UEFA Ligu šampiona, Ligu Evrope, četiri FA kupa i EFL Kup.

Prelazi u Arsenal 2015. godine, i sa njima osvaja još jedan FA kup.

Poslednju utakmicu odigrao je upravo protiv Čelsija koji je pobedio njegov Arsenal u finalu Lige Evrope ove sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA