≫ 

Intervju, Mirko Ivanić: O koracima Berona u derbiju, Jokiću, zašto iz Voše nije hteo među večite...

Vezista Zvezde govorio o početku nove sezone, o košarci, Orlićima, Belorusiji... ali ne i o reprezentaciji Crne Gore zbog zabrane od strane kluba

  • 4

Sudeći po prvoj pripremnoj utakmici Crvene zvezde, ali i prema najavama iz tabora srpskog šampiona, Mirka Ivanića ćemo ove sezone gledati na poziciji na kojoj mnogi žele da ga vide - u centralnom delu veznog reda, odmah iza napadača!

To znači samo jedno - da se od veziste dosta očekuje u ovoj sezoni. Ukratko - da bude kreator igre, uz Marka Marina.

Više mi odgovara da igram u sredini nego na strani. Svašta možemo da očekujemo ove sezone, šef ima dosta zamisli, tu smo da odgovorimo na svaku poziciju na koju nas stavi. Odgovara mi da igram uz igrača kakav je Marin. Sjajan igrač. Lako je kad je uz vas. Igrao je na nivou na kojem mi nismo igrali, recimo, u Premijer ligi - rekao je Ivanić novinarima u Austriji i nastavio:

- Sada na pripremama radimo intezivno. Rezultati nisu najbitniji na pripremama, ali svakako jesu bitni. Bitnije je da se spremimo fizički za narednu sezonu.

LŠ JE PRIMARNI CILJ, VOLEO BIH BATE U 3. KOLU!

Mirko Ivanić Ivanić u društvu Stojkovića Foto: MN Press

Ivanić nema dilemu kada je u pitanju primarni cilj crveno-belih ove sezone.

- Glavni cilj je da uđemo u Ligu šampiona. Ne treba da se osvrćemo na prošlu sezonu, samo da gledamo ovu koja je pred nama. Da postavimo visoke ciljeve. Ne bih, ipak, potpisao da uđemo u Ligu Evrope, a da ne idemo u Ligu šampiona. Imamo žreb, moramo da težimo ka Ligi šampiona, iako je teško, ali sa takvim razmišljanjem ćemo možda stići do Lige šampiona.

O svojoj igri u prvih šest meseci u dresu Zvezde, Ivanić je rekao:

- Zadovoljan sam kako sam igrao prvih šest meseci, a znam da mogu i više da dam. Ekipa je ušla u zasićenje zbog bodovne razlike, došlo je do slabijih partija. Navikao sam da dajem više golova, fale mi golovi, davao sam ih Belorusiji. Očekujem to od sebe ove sezone.

Kada je već pomenuo Belorusiju, jedno od pitanja za Ivanića bilo je i to da li bi voleo da u 3. kolu kvalifikacija za LŠ izvuče upravo BATE za koji je igrao.

Mirko Ivanić BATE Borisov Ivanić u dresu BATE-a Foto: Profimedia

- Poznajem dobro moj bivši klub. Ako dođemo do trećeg kola, voleo bih da igramo sa njima, jer smo kvalitetniji, ali sa druge strane ne bih voleo jer imam tamo prijatelje. Lepe uspomene me vežu za Belorusiju. Ta zemlja je dosta uticala na mene, druga kultura, drugi jezik, bio sam sam, to me je očvrsnulo… Mnogo mi je značilo to što sam bio u Belorusiji. Naučio sam drugi jezik, stekao prijatelje... O nama imaju baš lep odnos, gledaju nas kao bratski narod - rekao je Ivanić, a potom pokušao da oceni fudbal u Belorusiji i fudbal u Srbiji:

- Nije velika razlika. Mi imamo više talenata, a kod njih je možda malo stabilnije što se tiče finansijske situacije.

IZ VOŠE SAM HTEO SAM U INOSTRANSTVO, NE U ZVEZDU ILI PARTIZAN

Osvrnuo se Ivanić i na ranije prelazne rokove, kada je bio na meti Zvezde i Partizana kao igrač Vojvodine.

- Iz Vojvodine sam hteo isključivo da odem u inostranstvo, da se oprobam u nekoj jačoj ligi, ispostavilo se da nisam otišao u mnogo jaču ligu. Posle godina iskustva, video sam da je Crvena zvezda mnogo stabilniji klub nego pre tri godine. Radi se dobro, ovde mogu mnogo da napredujem, poželeo sam da se vratim - rekao je Ivanić i dodao:

FK Vojvodina - FK Partizan, DARKO PUSKARIC, MIRKO IVANIC Ivanić u dresu Vojvodine Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Tek kad odemo u inostrastvo, vidimo koliko su naši klubovi veliki. Ali, trenutno je Zvezda mnogo ispred Partizana. Video sam priliku da napredujem. Jednog dana, kada završim karijeru, kada se osvrnem, moći ću da kažem da sam igrao u Crvenoj zvezdi. Velika je to stvar, ja sam iz Srbije. To je drugačije u odnosu na Vojvodinu. Gajim simpatije prema bivšem klubu, što je normalno i želim im sreću.

Otkrio je vezista Zvezde i kakav je privatno, odnosno šta voli da radi osim fudbala.

- Obožavam košarku, volim da idem u pozorište, bioskop, volim da čitam. Trenutno čitam psihologiju, ali volim i romane. Na pripremama čitam knjigu ''Prisutnost'', preporučio bih je svakako. Na terenu mi neki zameraju da sam miran, ali nisam baš miran kako se misli. Ponašam se sasvim normalno, jedino nisam upadljiv tip. 

BILI SU KORACI BERONA, ALI BI ZVEZDA SVAKAKO DOBILA PARTIZAN

 

FK Crvena zvezda promocija novih dresova Foto: ATA Images

Kada je već pomenuo košarku, logično pitanje je bilo da li je gledao poslednji meč Zvezde i Partizana u finalnoj seriji.

- Gledao sam četvrti meč finala Košarkaške Superlige, jeste, bili su koraci, ali sudijske greške su sastavni deo sporta. Zvezda bi svakako pobedila u petoj utakmici, jer je kvalitetnija od Partizana. Pratim i NBA, posebno naše košarkaše koji igraju u najjačoj ligi sveta. Jokić je jedan od najboljih košarkaša na svetu, definitivno - istakao je Ivanić i osvrnuo se na Mundobasket koji je na programu u septembru:

- Od srca ću navijati da osvojimo zlato. Svi nas već vide u finalu, voleo bih da idemo utakmicu po utakmicu, pa da gledamo Orlove u finalu sa Amerikancima.

Za kraj, osvrnuo se Ivanić i na težak poraz mlade reprezentacije Srbije od Nemačke rezultatom 6:1.

Fudbal Srbija U21 - Nemacka U21 Foto: Tanjug/AP

- Nisam se čuo sa Gajićem i Babićem, ne praktikujemo to. Kad je težak poraz, pustimo jedni druge da se to ohladi pa se tek onda čujemo. Desi se to tako jednostavno, porazi su sastavni deo sporta. Ne zaboravimo da su imali odlične rezultate, osvojili su evropsko i svetsko prvenstvo.

- Treba samo da im pružimo podršku, ne bih voleo da se sve to zaboravi. Naravno, postoji razočaranje. Svi momci igraju u ozbiljnim klubovima i važno je da kad dođu u A reprezentaciju naprave rezultate - rekao je Ivanić za kraj.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀⚽⚽

    22. jun 2019 | 15:11

    Ма шта се више разглаба о ко бајаги корацима. Постаће антологија, ко Марадонина рука😂😂😂. Њихово је да плачу, наше да освајамо трофеје, да би још више плакали...

  • Dule

    22. jun 2019 | 15:38

    Pogledaj Argentinu posle te ruke i koliko trofeja ima..

  • Zd

    22. jun 2019 | 18:34

    Kakvi korac pre toga je bio beron guran od igraca partizana. Znaci daje prvo bio fauliran pa zatoje izgubio kontrolu pri vodjenju lopte sto su sudije prvo trebale da urade jeste da sviraju faul nad beronom .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA