≫ 

Zvezdu koštali promašeni ziceri Jovančića, crveno-beli remizirali sa Klužom! (FOTO) (VIDEO)

Drugi meč, prvi remi Zvezdinih igrača

  • 19

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1 sa rumunskim Klužom u drugom pripremnom meču u austrijskom Vindišgarstenu.

Izabranici Vladana Milojevića su dominirali od prvog do poslednjeg minuta prvog poluvremena protiv nesuđenog rivala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Drugo poluvreme donelo je drugačiju sliku, pa su promašaji Dušana Jovančića iz prvog dela dobili na težini.

Kluž je bio agresivniji, više je napadao i bio bolji u drugih 45 minuta pa je podela "plena" donekle pravedan rezultat. Strelac za Zvezdu je bio Vujadin Savić, a za Kluž Paulo Vinisijus.

Već u četvrtom minutu Ivanić je prošao po desnoj strani i dodao Jovančiću koji je šutirao ali je izblokiran. Tri minuta kasnije Kluž je preko Valentina Kostakea imao jedini šut u okvir gola tokom prvih 45 minuta.

Zvezda je posle toga počela da niže šanse. Prvo je u 20. minutu Jevtović kroz dvojicu igrača poslao sjajan pas do Milunovića, ovaj je iz prve šutirao spoljnom, ali je naciljao pored gola.

U 25. minutu Ivanić šutira sa distance i tada se po prvi put istakao golman Kluža Arlauskis Gidrijus koji je odbranio jak udarac po zemlji.

Šest minuta nakon toga, Dušan Jovančić se pomalo neočekivano našao u prvoj od dve stopostotne šanse. Ričmond Boaći je iskoristio loš prijem defanzivca Kluža, ukrao mu je loptu i prosledio na levi bok do Jovančića koji je bio sam ispred Arlauskisa.

Jovančić se spetljao i šutirao traljavo pa je golman Kluža odbranio. Taj promašaj je osokolio Milojevićevu ekipu da još žešće pritiska u finišu prvog dela igre.

Marin je u 41. minutu poslao savršenu dugu loptu za Jovančića, Dušan je primio i fintirao svog čuvara, te ostao još jednom sam pred Arlauskisom, ovog puta po sredini.

Mogao je da bira gde će da mu pošalje loptu i samo je trebalo da je "zakuca" u mrežu, ali je Gidrijus skinuo još jedan zicer i čudesno sačuvao mrežu svog tima netaknutom u prvih 45 minuta. Koliko je delovao bezopasno u prvom delu, toliko je Kluž bio opasan u uvodnim minutima nastavka.

Popović je u 52. minutu jedva odbio udarac glavom, a onda sa gol linije vadio loptu posle šuta iz odbitka. To je bio jasan signal da sa Rumunima nema šale i potvrda da će u drugom poluvremenu biti agresivniji.

Aleksandar Paun je pravio probleme po levom krilu, Ćiprijan Deak je u 62. minutu solidno šutirao, ali je na sreći Popovića, lopta otišla pored gola.

I baš kad je delovalo da je Kluž bliži golu, a da Zvezda više nema istu ubojitost, desio se 66. minut kada je Ben iznudio prekid i izveo ga, poslao savršen centaršut usred kaznenog prostora Kluža gde je skočio Vujadin Savić i glavom zatresao mrežu Rumuna za 1:0.

Ben je propustio veliku šansu da duplira tu prednost u 71. minutu kada je skočio i šutirao glavom. Bio je kratak u skoku i poslao je loptu preko prečke u gol-aut. Kluž je nakon toga još jednom testirao Popovića.

Udarac iz prekida sa dvadesetak metara išao je u donji levi ugao gola Zvezde, ali je Popović još jednom ostao nesavladan.

Međutim, sve to je palo u vodu u 80. minutu. Vinisijus je, kao i kod Zvezdinog gola, iz prekida na "preslikan" način dobio loptu od Ćiprijana Deaka u šesnaestercu.

Na tu loptu je krenuo i Zvezdin golman, zastao je i kasnio korak, što je bilo dovoljno da zakasni i da Vinisijus zahvati loptu, prebaci ga i izjednači na 1:1. Do kraja su i jedna i druga ekipa imale po nekoliko polušansi, Damjan Đoković je solidno šutirao.

U samom finišu meča, još jednu dobru priliku za Kluž je propsutio Paun pa je na kraju ipak ostalo 1:1.

Drugo poluvreme:

Dušan Jovančić Foto: Marko Jovanović

90+1 KRAJ - Kluž je bio bolji u drugom poluvremenu, Zvezda u prvom pa posle 90 minuta crveno-beli remiziraju sa rumunskim predstavnikom u kvalifikacijama za Ligu šampiona 1:1.

90. minut - Opasan pokušaj Pauna! Ponovo prekid, ponovo problemi za Zvezdu! Paun je dobio oštru loptu na drugoj stativi, ona ga je pogodila u glavu više nego što je on udario nju i to je bilo dovoljno da promaši slično Benu dvadesetak minuta ranije.

85. minut - Nova šansa iz slične pozicije za Kluž, ovog puta se Zvezda bolje odbranila. U međuvremenu je šutirao i Vulić.

80. minut - GOOOOL! Kluž uspeva da izjednači na veoma sličan način kao što je Zvezda dala gol. Prekid, duga lopta na drugoj stativi za Paula Vinisijusa koji glavom trese mrežu. Popović je malo zastao i kasnio u istrčavanju i onda kada je Vinisijus zahvatio loptu, već je bilo kasno, lopta je Popoviću prošla kroz ruke i ušla u mrežu.

77. minut - Jovičić je levom nogom pokupio Cukudeana na dvadesetak metara od gola Popovića. Lukav pokušaj protivničkog igrača po zemlji, Popović je sprečio lepom odbranom i spasao je još jednom svoj gol.

71. minut - Ben kratak nekoliko centimetara u skoku! Imao je priliku asistent kod gola Zvezde da se upiše u strelce, dobio je veoma upotrebljivu loptu u sredini, bio je sam, ali nije bio dovoljno visok u skoku i glavom je poslao loptu preko gola Kluža.

66. minut - GOOOOOOOOOL! Vujadin Savić postiže gol za 1:0! Ben je bio u duelu sa igračem Kluža, ovaj je visoko podigao nogu, pa je momak sa Komorskih Ostrva iznudio prekid koji je sam izveo. Poslao je loptu u sredinu šesnaesterca, tamo je bio Savić koji je odlično skočio i postigao pogodak.

62. minut - Ćiprijan Deak je šutirao pored gola, imala je sreću Zvezda. Najviše problema pravi po levom krilu Aleksander Paun koji olako prolazi sa strane i ubacuje u sredinu.

61. minut - Više promena u timu Zvezde, izašli su Boaći, Jevtović, Jovančić i Marin, a ušli su Vukanović, Ben, Simić i Vulić.

57. minut - Agresivni u presingu igrači Kluža, prave probleme Saviću, pa doskorašnji kapiten Zvezde ne uspeva da iznese loptu. Ako se rezultat ne promeni, promašaji Jovančića bi mogli da se obiju o glavu crveno-belima.

Foto: Telegraf/M.Marić

52. minut - Popović jedva spasava svoj gol! Prolaze po krilu igrači Kluža, nastaje gužva u kaznenom prostoru Zvezde, a Zoran Popović dvaput pokazuje odlične reflekse. Prvo kod udarca glavom, a onda i kod odbitka kada je bukvalno vadio loptu sa gol linije. Igrači Kluža su signalizirali da je lopta ušla u gol, ali je sudija pokazao da nije.

50. minut - Kluž nešto ofanzivniji u prvih nekoliko minuta, ali prvu šansu propušta Zvezda još jednom. Milojević je u poluvremenu očekivano izvršio promenu, pa je umesto Milana Rodića u igru ušao Erik Jirka.

Prvo poluvreme:

Foto: Telegraf/M.Marić

45. minut - Kostake šutira iskosa ka Popoviću, ali taj udarac ide pored gola i to je bio poslednji pokušaj u prvom delu igre pre nego što je glavni sudija odsvirao kraj.

42. minut - Nije ovaj kiks Jovančića omeo igrače Zvezde i umanjio im volju da daju gol jer je već u sledećem napadu Marin opasno centrirao sa leve strane ali nikog nije bilo u sredini.

41. minut - Novi promašen zicer Jovančića! Perfektna duga lopta Marina za Jovančića koji sada "glumi" špica. Primio je Jovančić u sredini, izbacio sjajnom fintom jednog igrača Kluža i ostao po sredini sam ispred Arlauskisa. Namestio se Dušan i šutirao visoko, a Arlauskis se bacio kao mačka i odbranio. Istini za volju, Jovančić je mogao da bira gde će da mu šutira.

37. minut - Zvezda uglavnom drži loptu u posedu, ali u prethodnih nekoliko minuta nema ozbiljnijih napada. Odbrana srpskog šampiona funkcioniše vrlo dobro za sada.

31. minut - Jovančić se spetljao i promašio zicer! Boaći krade loptu posle nespretne reakcije odbrane Kluža, prosleđuje na levu stranu do usamljenog Jovančića, a ovaj traljavo šutira iako je imao sve vreme ovog sveta da se namesti. Četvrta kvalitetna šansa, ali jedina u kojoj je igrač Zvezde bio jedan na jedan sa protivničkim golmanom.

25. minut - Jak šut Mirka Ivanića, brani golman Kluža! Po zemlji je gađao Ivanić sa 20, 25 metara, sa slične distance odakle je dao gol Vindišgarstenu, ali je Arlauskis Gidrijus bio priseban i odbranio je.

20. minut - Milunović propušta najbolju šansu! Probao je iz prve da šutira spoljnom sa desne strane, a posle sjajnog pasa Jevtovića između dvojice igrača. Udarac Milunovića je otišao pored gola Kluža.

Foto: Telegraf/M.Marić

17. minut - Dobar prodor Jovančića, nanizao je nekoliko igrača ali je fauliran, pa je napad zaustavljen. U jednom od narednih nezgodno je pao i Ričmond Boaći, ali se špic iz Gane pridigao.

13. minut - Gobeljić je povukao loptu, ona je stigla do Marka Marina na ivici kaznenog prostora Kluža, tu se nemački internacionalac okrenuo i šutirao iz okreta, ali promašio.

7. minut - Valentin Kostake solidno šutira! Evo odgovora Kluža na malopređašnju akciju Zvezde. Šutirao je igrač rumunskog tima sa oko 17, 18 metara, srećom po crveno-bele, pravo u Zorana Popovića koji menja odsutnog Milana Borjana.

4. minut - Prva opasna šansa za Zvezdu! Ivanić je prošao po desnoj strani, poslao je loptu do Jovančića koji je bio u sredini, a vezista crveno-belih je šutirao iz dobre pozicije. Levi ga je izblokirao i spasao svoj gol i golmana muka.

VIDEO - Zvezda vodi protiv Vindišgarstena: Ivanić pocepao mrežu rivala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA