• 11

Mi smo Gruzini, Rusija je okupirala našu zemlju: Moćna poruka fudbalera Torpeda u jeku državne krize

Gruzini ustali protiv jačeg komšije

  • 11

Napeta politička situacija u Gruziji odražava se i na sport, narod je na ulicama, a fudbaleri jednog od tamošnjih klubova su iskoristili priliku da pošalju poruku zbog poslednjih dešavanja.

Naime, pre meča gruzijske elitne lige između Torpedo Kutaisija i Zionija (7:0) fudbaleri Torpeda su izašli na teren sa majicama na kojima je bila ispisana poruka povodom aktuelne situacije u zemlji.

- Mi smo iz Gruzije, Rusija je okupirala našu zemlju - glasi poruka fudbalera koja, bez dileme, odražava stav većinskog stanovništva Gruzije.

Isti korak su u nedelju preduzeli i fudbaleri Lokomotive iz Tbilisija i Rustavija.

Kao što je poznato, Gruzija i Rusija su u sporu zbog otcepljenja dva gruzijska regiona, Rusija je 2008. okupirala Abhaziju i Južnu Osetiju. Moskva ih je priznala kao nezavisne države i ruska vojska je od tada tamo raspoređena.

Pre dva dana došlo je do nove eskalacije nemira.

Najmanje 240 ljudi, od čega 80 policajaca, povređeno je u sukobima ispred gruzijskog parlamenta nakon što je ruski zvaničnik seo na mesto predsednika skupštine kako bi održao govor. Predsednik gruzijske skupštine Irakli Kobahidze podneo je ostavku u petak, što je bio jedan od zahteva demonstranata. Policija je sprečila građane da tokom masovnog protesta u Tbilisiju uđu u zgradu, koristeći suzavac i gumene metke, prenose mediji.

Tenzije su se razbuktale kada se Sergej Gavrilov sa mesta govornika obratio predstavnicima Interparlamentarne skupštine pravoslavlja.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Danilo

    "... stav vecinskog stanovnistva Gruzije..." Ispravka krivog navoda: Stav demonskoh SAD.

  • Rastko

    Kad je komsija jaci svejedno ti je sta si i ko si.

  • Rastko

    I Rusi imaju torpeda i to kakve pa cemo videti sta ce oni reci.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima