Ludo, luđe, Italijani: Prodaš igrača za 10 miliona, sutradan ga otkupiš za 11, i onda ga opet prodaš

Kevin Bonifacio je u dva dana potpisoa ugovor sa dva različita kluba a uskoro ga očekuje potpis i za treći

  • 3

Potpuno luda priča nam dolazi iz Italije. Kako je otpisani igrač prošao dva u dva dana i uskoro je pred trećim. Štoper Torina Kevin Bonifacio igrao je celu sezonu za SPAL kao pozajmljeni igrač. SPAL ga je otkupio da bi ga već sutradan prodao Torinu ponovo i to sve zahvaljujući klauzulama koje su "Bikovi" ubacili kada su ga poslali na pozajmicu.

Možda nije najjača liga, ali najjače transfere sigurno prave. Niko ne može da pronađe rupu u zakonu ili da izmisli novu klauzulu bolje od Italijana. Imali su u svom pravilniku pravilo koje nigde drugde na svetu nije postojalo - dvojno vlasništvo nad igračem. Kada je savez to ukinuo pre nekoliko godina, domišljati čelnici klubova počeli su da ubacuje silne klauzule u ugovore igrača.

Jako zanimljiv ugovor imao je Torino sa SPAL-om za defanzivca Kevina Bonifacija. Kako se nije naigrao u prvoj sezoni u dresu Bikova, ovu sezonu je proveo u SPAL-u na pozajmici. Drugoligaš gaje pozajmio sa pravom otkupa od 10 miliona evra.

 
 
 
View this post on Instagram

Questa maglia mi ha regalato emozioni e ricordi, indimenticabili!!! Grazie S.P.A.L. 💙A post shared by Kevin Bonifazi (@kevinbonifazi) on

 

Kako je Bonifacio odigrao odličnu sezonu, SPAL je iskoristio ovu klauzulu. Međutim, u ugovoru je postojala još jedna klauzula koja glasi da Torino može da ga vrati u svoje redove za povratnu klauzulu koja iznosi 11 miliona evra, za samo milion više.

Tako je mladi reprezentativac Italije u manje od 24 sata promenio dva kluba, a kako je postao standardan u toj selekciji i kako igra sve bolje, skrenuo je pažnju brojnih jačih klubova, tako da su interesovanja za mladog defanzivca već krenula.

Spominju se već Milan, Lacijo, Roma, Atalanta... tako da se može očekivati da bi Torino mogao da ga proda sad za duplo više para nego za koliko ga je vratio u svoje redove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    24. jun 2019 | 15:01

    Imaju ovi Italijani jos mnogo da uce od Terze a mogli bi i neki iz malog komsijskog kluba kod njega na casove umesto sto lelecu, kukumavce i izdaju saopstenja.

  • Immobile

    24. jun 2019 | 19:09

    SPAL je prvoligaš.

  • Nusknvp

    24. jun 2019 | 17:25

    Sad ce ovi nasi na casove muljanja u Italiju.. ali cudno da je bas Spal umesan oko mutnih radnji, a nasi lopovi uvalise prvo Evertona pa posle i padavicara (Jankovic) u taj isti Spal..znaci prosli su vec neku obuku za prevare sa zabarima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA