≫ 

Pao Tadićev rekord u Ajaksu, Kopljanici vratili svoje dete za 22 miliona evra!

Veliku grešku Ajaks će morati da plati 22 miliona evra

  • 0

Posle jedne od najboljih sezona u istoriji Ajaksa u kojoj su se silni milioni slili u kasu kluba, što od takmičenja, što od prodaje igrača, red je došao i na dovođenje zvučnih i skupocenih igrača. Četiri mlada igrača su već potpisala, a sada sledi i prava bomba. Za 22 miliona evra, što će biti novi klupski rekord, iz Sevilje dolazi, odnosno bolje rečeno, vraća se dete kluba Kvinsi Promes.

Nikada Promes nije dobio šansu da zaigra za prvi tim Kopljanika, iako je prošao skoro sve mlađe selekcije kluba za šest godina. Sa 16 je zbog nedobijene šanse napustio klub i 2008. je prešao u Harlem. Tamo je proveo svega godinu dana jer ga je već sledećeg leta doveo Tvente.

Tek je tamo postao prvotimac i dobrim igrama skrenuo je pažnju na sebe. Za 11,5 miliona evra 2014. ga kupuje Spartak Moskva, gde je igrao odlično 4 sezone. Mnogi evropski klubovi su se već tad otimali za njega, a on je izabrao da za 20 miliona pređe u Sevilju.

Promes se već pohvalio da je u Amsterdamu, što je samo dodatno zapalilo navijače.

 
 
 
View this post on Instagram
3 stripes is the sponsor .A post shared by Quincy Promes (@qpromes) on

U Španiji se nije najbolje snašao. Razlog leži i u tome što je često igrao i na poziciji levog beka, a ne krilnog napadača, zbog toga klub iz Andaluzije želi da ga proda, jer im se ne uklapa u planove.

Dolazi kao zamena Hakimu Zijehu. Sa trenerom Erikom ten Hagom je već sarađivao godinu dana kada je kao pozajmljeni igrač Tventea igrao za Go Ahed Iglsim.

Ugovor će biti potpisan na 5 godina, a transfer težak 22 miliona evra biće najveći u istoriji Ajaksa.

Dosadašnji rekorder je srpski internacionalac Dušan Tadić, transferom od 17,1 miliona, pre njega je rekorder bio Miralem Sulejmani, koji je pre 11 godina doveden iz Herenvena za 16,25 miliona evra.

Do sada su na Johan Krojf Arenu stigli Rumun Razvan Marin iz Standarda,  Argentinac Lisandro Martinez iz Defenze, Kik Pjeri iz Herenvena i Kjel Šerpen iz Emena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA