≫ 

U Mančesteru je Siti glavni, Junajted je prošlost: Pada Van Dajkov rekord, Megvajer izabrao Etihad

Megvajer prestiže Van Dajka po ceni, da li će i po kvalitetu?

  • 5

Celo poršlo leto Žoze Murinjo je moljakao upravu Mančeser Junajteda da mu iz Lestera dovede Harija Megvajera. Nije uspeo ni tad, ni zimus, a izgleda nije uspeo ni Ole Gunar Solsker da ubedi direktora Eda Vudvorda da punom parom krene na reprezentativca Engleske.

Mančester Siti je bio konkretniji i kako prenose britanski mediji, ponovo je pobedio gradskog rivala.

Gvardiola je pristao da Megvajera pretvori u najskupljeg defanzivca svih vremena. Siti i Lester su se dogovorili za obeštećenje od čak 90 miliona evra. Ako se sve obavi kako bi trebalo, Megvajerov transfer će nadmašiti Van Dajkov koji je iz Sautemptona u Liverpul prešao za 84,6 miliona evra.

Defanzivac Liverpula je postao jedan od najboljih fudbalera na svetu i najbolji fudbaler Premijer lige ove sezone.

Biće ovo veliko opterećenje i za reprezentativca Engleske ali i za Siti da opravdaju ovoliki transfer i da probaju da nadmaše igre Van Dajka.

Navodno se Megvajer poverio prijateljima da mu je stigla ponuda koja se nikako ne odbija. Spominje se da će godišnje zarađivati čak 16,3 miliona evra.

U Lester je Megvajer stigao 2017. godine iz Hala za 17,7 miliona evra. U karijeri je igrao još i za Vigan i Šefild. Prošle sezone za Lisice odigrao je 31 meč u Premijer ligi i postigao je tri gola.

Pažnju na sebe dodatno je skrenuo partijama u dresu reprezentacije Engleske prošle godine na Mundijalu u Rusiji kada su "Tri lava" stigla do polufinala takmičenja.

VIDEO - Englezi u transu! Flaše, čaše i kape u vazduhu nakon pobede nad Švedskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trsteničanin

    24. jun 2019 | 23:00

    Mene su zvali u Mančester Siti da igram ponudili mi 850.000 eura. Još uvek razmišljam da li da prihvatim ponudu? Ne ide mi se iz Srbije. Ja nju volim ona je moja mati. Svaka pesma naša do slobode prati.

  • Cc

    24. jun 2019 | 23:58

    Hahah opet ce da trose 300m i nece uzeti LŠ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA