Napoli vraća iz penzije Maradonu desetku samo zbog jednog igrača: Da li je on vredan svetog dresa?

Novo pojačanje, nova vremena, ali, da li je zaista opravdan ovaj potez?

  • 7

Vlasnik NapolijaAurelio de Laurentis, po svaku cenu želi da dovede Džejmsa Rodrigeza iz madridskog Reala. Želja da po treći put spoji Karla Anćelotija i sjajnog Kolumbijica je tolika da je prvi čovek kluba rešio da povuče nepopularan potez.

Kako bi ubedio igrača da im se pridruži, obećao mu je sveti dres Napolija, dres sa brojem 10, koji je nosio Dijego Armando Maradona.

Očajna vremena donose i očajne poteze pa nam tako stiže vest iz Italije da je Napoli spreman da žrtvuje svoju svetinju i legendarnu Maradoninu desetku vrati iz penzje, posle skoro 20 godine koliko je krasila isključivo muzej kluba.

Hames Džejms Rodrigez

Foto: Tanjug/AP

Možda bi ovaj potez bio i opravdan da u klub dolazi Mesi ili Embape ali navijačima se neće nikako svideti da se svetinja daje Džejmsu Rodrigezu.

Rodrigez jeste u jednom trenutku bio jedan od najboljih igrača sveta, i dalje ima taj štof, a verovatno će još više dobrih partija da pruži kada dobije i prave minute. Ali ruku na srce, daleko je od Maradone ili igrača koji zaslužuje takvu čast da nosi takvu svetinju.

De Laurentis ipak tvrdi da je Rodrigez baš taj igrač koji bi mogao da bude prva velika zvezda tima posle Maradone i da u potpunosti zaslužuje taj dres, prenosi AS.

Maradona i dalje ima status božanstva u Napulju, u šta je i Telegraf mogao da se uveri kada je u ovom gradu gostovala Zvezda u Ligi šampiona. Maradona tamo ima pravi svoj hram, a i dan danas brojni transparenti i zastave sa njegovim likom krase stadion San Paolo. Jedna takva bila je i na Marakani sa navijačima Napolija.

U legendarnom dresu sa brojem 10, Argentinac je doneo Napoliju dve titule prvaka Italije, 87. i 90.

Dijego Armando Maradona

Foto: Guliver/Bongarts/Getty Images

Napoli želi da prvo pozajmi Rodrigeza, pa da ga otkupi sledeće sezone. Real traži 50 miliona evra za transfer.

De Laurentiis planira veliku, najveću, ceremoniju predstavljanja Rodrigeza ako dođe, i želi da plejmejker postane globalna zvezda u klubu.

Rodriguez se trenutno nalazi sa svojom reprezentacijom Kolumbije na Kopa Americi, gde su se kao pobednici grupe plasirali dalje ispred Argentine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA