Ko je Hose Kanjas - novo pojačanje Zvezde?

Hoće li 32-godišnji španski vezista dati crveno-belima ono što im je potrebno?

  • 10

Španski vezista Hoze Alberto Kanjas stigao je u utorak veče u Beograd kako bi i zvanično postao igrač Crvene zvezde, u sredu je prošao preglede, a već u četvrtak u popodnevnim satima se očekuje njegov dolazak na pripreme u Austriju!

Zvanična promocija se očekuje u petak, posle čega će se Španac predstaviti novinarima koji prate crveno-bele kao i kompletnoj zvezdaškoj javnosti.

Na Marakanu je došao iz PAOK-a, i to je ono što skoro svi znaju, ali dok se Kanjas ne obrati javnosti red je da se ''upoznamo'' sa novim pojačanjem Zvezde.

Svojevremeno se u razgovoru za bilten PAOK-a, koji se deli na utakmicama, dotakao svog detinjstva i otkrio kako je uopšte postao fudbaler.

Obožavao je da se igra napolju i u kuću bi, navodno, ulazio samo da gleda fudbal. Pogotovo ako igraju Real i Barsa El Klasiko.

Hose Kanjas, FK PAOK Foto: Guliver/Gabriele Maltinti/Getty Images

- Mama, želim da budem fudbaler kada porastem - govorio je mali Kanjas.

Majka ga je hrabrila u tom sanjarenju, ali istovremeno i savetovala da igrati fudbal znači i odreći se mnogo toga. Kanjas nije mario i bio je spreman na sve.

- Fudbal je moj život, to je sve što sam želeo da radim. Srećom, moji roditelji se nisu protivili, nisu imali ništa protiv - rekao je Kanjas u pomenutom biltenu.

Imao je 17 godina kada ga je primetio Betis, a 2005. godine se našao na klupi tog tima protiv Barselone.

Međutim, debitovao je tek 2009. i to kada je imao 22 godine. Bilo je to u porazu protiv Atletika od 2:0. Prethodno je igrao za B i C tim Betisa.

- To je bilo neverovatno iskustvo za mene, sjajan osećaj kog se i danas sećam. 

I dok je Kanjas bio u ''oblacima'' njegov otac ga je ''spuštao na zemlju.'' Govorio je da njegov sin treba da bude srećan ukoliko 10 godina kasnije bude na istom nivou.

Tačno tih 10 godina je prošlo i Kanjas se obreo u Zvezdi. U međuvremenu je nosio dresove Svonsija i Espanjola pre nego što je stigao u Solun.

- U Svonsiju me novi trener nije želeo i zato sam otišao. Isto je bilo i u Espanjolu - prisećao se Kanjas perioda između 2013. i 2016. godine.

Kanjas je za prvi tim Betisa odigrao 66 mečeva i nije postigao nijedan gol. Izabrao je 2013. da ne produži ugovor sa klubom i otišao je u Svonsi.

Hose Alberto Kanjas Foto: MN Press

Za sezonu u Svonsiju, Španac je odigrao ukupno 34 meča - 23 u Premijer ligi, dva u FA Kupu i devet u Ligi Evrope. Nije imao ni gol ni asistenciju. Ukupno osam žutih kartona i 2.356 odigranih minuta.

Sezonu 2014/15 igrao je za Espanjol. Ukupno 29 utakmica u Primeri i pet u Kupu. Bez gola i asistencije, uz 15 žutih i jedan crveni karton. Ukupno 2.644 minuta.

Naredne godine igrao je još manje - 13 mečeva u Primeri i jedan u Kupu. Bez golova i aistencije, ukupno pet žutih kartona i 779 minuta.

U PAOK se preselio 2016. godine i te sezone je odigrao 35 utakmica u Super ligi Grčke i Ligi Evrope (27+8). Dao je jedan gol u domaćem šampionatu, bez asistencije, imao je pet žutih i jedan crveni - uz 2.709 minuta provedenih na terenu. Plus, upisao je sedam mečeva u Kupu - ukupno 376 minuta, bez gola.

Sezona 2017/18 donela mu je nešto manje utakmica na terenu. U Super ligi je zabeležio 15 mečeva, u Ligi Evrope dva, u Kupu pet. Ukupno 1.637 minuta, uz gol u Kupu i tri žuta kartona u grčkoj ligi.

Prethodne sezone je odigrao 23 meča u prvenstvu, LŠ i LE. Imao je pet žutih i jedan crveni karton, a dao je i jedan gol Bazelu u kvalifikacijama. Bez asistencije i ukupno 1.726 minuta plus 279 u Kupu. To su četiri meča na kojima je postigao jedan gol.

Kanjas je kraje maja napunio 32 godine i igra na poziciji veznog igrača. Potpisaće ugovor na dve godine, a zarađivaće pola miliona evra po sezoni.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    27. jun 2019 | 14:18

    Ovaj igra veznog a posvadjao se sa golovima i asistencijama izgleda od kad je krocio nogama na teren.

  • Dado

    27. jun 2019 | 14:39

    Covek igra zadnjeg veznog,znaci defanzivac.Koliko ima glupih komentara,covel da ne poveruje.Setite se Meda Kamare dok je igrao za partizan.pozdrav za DELIJE.Bice opet CL

  • Dr

    27. jun 2019 | 16:36

    Eeeee moj Iliev, ovo se zove bomba, a ne tvoj Suma!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA