≫ 

Neverovatno: Ajntraht već rasprodao sve pakete ulaznica za mečeve Lige Evrope!?

Prepune tribne dočekaće Radnički iz Niša u Frankfurtu

  • 2

Nemačka je to. Zemlja gde je fudbal više od života, gde svaki navijač, svaki stanonvk grada živi za svoj fudbalski klub. Bundes liga je liga sa najvećim procentom popunjenosti stadiona. Početak evropskih kvlaifikacija se bliži, a nemački klubovi startuju za nepunih mesec dana.

Ekipa Ajntrahta svoje prve utakmice u Ligi Evrope igraće najverovatnije protiv niškog Rradničkog 25. jula odnosno 2. avgusta (Nišlije moraju prvo da izbace Floru), a već sad su u rekordnom vremenu rasprodali sve komplete ulaznica za ovo takmičenje.

Gleda se svoj klub, a ne protivnici koji dolaze, to se već godinama priča po najvećim srpskim stadionima, ali istina je takva da samo atraktivni protivnici sa zvučnim imenima mogu da naprave veliko interesovanje da se Marakana, stadion Partizana, Karađorđe, Čair i ostali naši stadioni rasprodaju i da vlada veće interesovanje od kapaciteta.

FK Ajntraht Frankfurt, koreografija, navijači Foto: AP/Tanjug

U Nemačkoj je slika potpuno drugačija. Iako zvanične kvalifikacije za Ligu Evrope nisu još ni počele, Komercbank arena, dom fudbalera Ajntrahta - je rasprodata!

Klub je pustio u prodaju 40.000 kompleta karata koje su razgrabljene u rekordnom vremenu - posle svega 3 sata nije ostao ni jedan jedini komplet!

Stadion inače prima 48.000 ljudi, ali po propisima UEFA-e morali su da ostave određeni kontigent i za gostujuće navijače.

Ni za bundesligaške mečeve Orlovi ne stoje loše. Prodali su već 30.000 sezonskih ulaznica koje koštaju između 395-760 evra od zavisnosti od mesta, odnosno 185 evra za stajaću tribinu.

(Telegrf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pasha

    28. jun 2019 | 00:27

    Nema to veze sa navijacima..vise mi volimo fudbal od njih..al to je jednostavno srecna zemlja ra razliku od nas koji nikada necemo biti

  • pera

    28. jun 2019 | 07:31

    Standard i ljubav prema klubu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA