≫ 

ZVANIČNO: Milan izbačen iz Evrope!

Pordužen rok na još godinu dana da se ''ispegla'' 100 miliona evra

  • 0

Arbitražni sud u Lozani presudio je protiv Milana i saglasio se sa UEFA o jednogodišnjoj suspenziji iz evropskih takmičenja.

Razlog ovakvoj odluci su nagomilani dugovi koji su prethodni, kineski, vlasnici napravili.

Dočekani su pompezno, silne milione su potrošili već prvog prelaznog roka, promenili su gotovo ceo tim, sve pod pokrićem da će se novi tim plasirati u Ligu šampiona i da će tako vratiti uloženi novac.

Ne da nisu uspeli da vrati ni delić tog novca, za koji se kasnije ispostavilo da nije ni njihov, nego Milan nije bio ni blizu plasmana u LŠ.

Prekršili su finansijski fer-plej, doveli klub u opasnu zonu i morali su da prodaju klub američkom biznismenu koji im je pozajmio deo tog silnog uloženog novca.

Fk Milan, vlasnik, kinez, predsednik Jonhong Li, Marko Fasone, Dejvid Han Li Fk Milan, vlasnik, kinez, predsednik Jonhong Li, Marko Fasone, Dejvid Han Li; Foto: Guliver/Studio Buzzi/AC Milan via Getty Images

Gordon i Pol Singer su okupili nove ljude u klub i krenuli u rešavanje problema.

Uvideli su da će biti nemoguće namiriti 100 miliona evra pa su ušli u pregovore sa UEFA.

Ova kazna može se smatrati uspehom za Milan, jer su Rosoneri dobili ono što su tražili.

Umesto dodatne finansijske kazne dobili su godinu dana suspenzije iz evropskih takmičenja.

Ivan Gazidis i Paolo maldini, Milan Novim Milanom upravljaju Ivan Gazidis i Paolo Maldini; Foto: Guliver/Claudio Villa/Getty Images

Isto kao i Crvena zvezda 2014.godine, kada je zbog neizmirenih dugova bila izbačena iz Evrope, tako je sada i Milan dobio godinu dana duži rok da izmiri FFP.

Da se ovo nije dogodilo, Milan bi igrao Evropu, dug bi im bio još veći i morali bi da prodaju najbolje igrače.

Ovako su dobili da godinu dana da sa novim trenerom naprave uspeh, podignu cenu igračima i da onda mogu sa samo dve, tri prodaje reše probleme.

KAKO ĆE OVO ODRAZIZI NA OVOGODIŠNJU LIGU EVROPE?

Umesto Milana, direktno u grupu će Roma. Ovo još nije zvanično, ali Rimljani zauzimaju 5. mesto koje u Italiji vodi direktno u grupnu fazu. To dalje znači da će u kvalifikacije Torino.

Roma je još juče pomerila početak svojih priprema, jer kao da su znali presudu pre nego što je ona postala pravosnažna, pa neće morati da igraju kvalifikacije, već idu direktno u Ligu Evrope umesto Milana.

Muči se Argentina na Kopa Amerika, ali je došla do četvrtfinala, i ako savlada Venecuelu, zakazaće polufinalni spektakl s domaćinom Brazilom. Večeras od 21.00 kvota na Mesija i drugove je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Venecuela - Argentina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA