≫ 

Pre tačno 21 godinu cela Jugoslavija je plakala dok se drmala jedna prečka (VIDEO)

Jedan od najtežih promašaja u istoriji reprezentatitvnog fudbala desio se 1998. godine

  • 26
Mijatović, prečka Printskrin: youtube/guushermans

Igrala se osmina finala Svetskog prvenstva u Francuskoj, Jugoslavija je mogla da baci Holandiju na konopce kada je Peđa Mijatović namestio loptu na belu tačku u pedesetom minutu utakmice.

Posle gola glavom Komljenovića za 1:1, Mijatović je šutirao za prednost i zatresao prečku Van der Sarovog gola u Tuluzu toliko silovito, da mnogi naši ljudi pričaju i pišu u šali kako se još trese.

Prethodno je Jap Stam vukao za dres Vladimira Jugovića, ali je mnogima ipak bilo neobično što je sudija uopšte svirao penal i dočekali su ga oduševljeno. Sve se promenilo nekoliko desetina sekundi kasnije.

Oni koji se sećaju tog 29. juna sećaju ga se sa posebnom setom jer posle te 1998. godine, kad su za Jugoslaviju igrali Savićević, Mijatović, Piksi Stojković, Mirković, Jugović, Mihajlović i drugi fudbaleri, seniorski reprezentativci nisu bili ni blizu eliminacione faze SP.

Mnogo je iza te prečke ostalo pitanja koja nikada neće dobiti odgovor - šta da su nam pali Meksikanci umesto Holanđana, šta da Davids nije pogodio... Edgar Davids je ipak u 92. minutu pogodio mrežu Ivice Kralja za 2:1 i veliku tugu brojnih navijača sa ovih prostora.

Holanđani su potom prošli do polufinala gde su ih zaustavili Brazilci. Jugoslavija je nekoliko godina kasnije postala Srbija i Crna Gora, pa Srbija i od 1998. ima samo dve pobede u grupnim fazama Svetskih prvenstava.

VIDEO - Radnik pogodio drugi put prečku protiv Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vajat erp

    29. jun 2019 | 23:51

    Secam se kao juce..... zbog mijata nismo otisli dalje

  • x-XpLoSiivE-x

    30. jun 2019 | 00:54

    Od te prečke sve krenulo niz brdo pa do dan danas

  • Leskovac

    30. jun 2019 | 01:59

    Sećam se i SP Španija 82 penal protiv nas na 20 metara od gola kao i SP Italija 90 penal serije sa Argentinom i poraz 😥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA