Neven Subotić krpi najgoru odbranu Evrope: Srbin nadomak Arsenala, Tobdžije jure jeftina rešenja

Nekadašnji reprezentativac Srbije mogao bi karijeru da nastavi u Londonu

  • 2
Neven Subotić Foto: Profimedia

Nevenu Subotiću je istekao ugovor u Sent Etjenu i kao slobodan igrač u mogućnosti je da pronađe novu sredinu. Britanski Dejli Ekspres donosi zanimljivu vest da je za nekadašnjeg reprezentativca Srbije zainteresovan londonski Arsenal.

Kako Tobdžije imaju veoma limitiran budžet ove sezone, tako je svaki igrač koji može da se dovede bez obeštećenja zanimljiv igrač.

Sa svega 50 miliona evra za sve transfere ove godine navijači Arsenala već sad mogu da očekuju još jednu prosečnu sezonu. Većina njih bi se složila da ceo taj iznost treba upotrebiti na dovođenje jednog vrhunskog štopera jer je upravo odbrana bila rak rana ekipe Unaja Emerija.

Neven Subotić, Reprezentacija, Srbija Foto: Profimedia

Neven se već povezivao sa Tobdžijama 2015. godine dok je još bio fudbaler Borusije Dortmund.

Arsenal na centralnim defanzivnim pozicijama ima Lorana Koščelnog, Sokratisa Papastatopulosa, Škodrana Mustafija, dva mlada igrača Roba Holdinga i Kristijana Bijelku ali ni jedan ni drugi nisu pokazali da imaju kvalitet čak ni za ovakvu odbranu.

Tu mogu da uskoče po nekad i Sead Kolašinac i Naćo Monreal. Već ovako diskutabilna odbrana suočiće se sa još većim problemom, odlaskom kapitena Koščelnog.

Francuzu ugovor ističe na kraju sezone a novom ugovoru nije blizu. Ukoliko žele da zarade nešto na svom kapitenu, uprava Tobdžija moraće da ga proda ovog leta.

Dolazak Subotića se idealno uklapa u celu problematiku kluba. Jeftin je (džabe), ima iskustva, oživeo je karijeru i ponovo igra dobro, ali je i spor.

Ono što je najviše mučilo odbranu Arsenala ove godine su dubinski pasovi koje njihovi štoperi nisu mogli da stignu.

Sa iskustvom bi mogao da pomogne klubu, u skok igri verovatno ne bi bilo bolje ekipe od Arsenala sa Subotićem i Sokratesom, ali kad je brzina u pitanju... Obamejang bi pre stizao iz napada.

Mediji sa ostrva su prenosili da će Arsenal dovesti Subotićevog mladog saigrača iz Francuske Vilijama Saliba kojeg porede sa Rafaelom Varanom za 25-30 miliona evra.

Tomas Vermalen Foto: Tanjug/AP

Ukoliko ne uspeju da se dokopaju Srbina, postoji još jedna besplatna opcija za Arsenal, povratak nekadašnjeg kapitena Tomasa Vermalena.

Belgijancu je istekao ugovor sa Barselonom u koju je došao upravo posle odličnih partija u Arsenalu. Međutim, po dolasku u Španiju muku muči sa stalnim povredama. Nikako nije uspevao da veže nekoliko meseci igre.

Dejli Ekspres dalje navodi da bi Emeri u Arsenal mogao da dovede i Danijela Staridža kojem je istekao ugovor sa Liverpulom i koji bi takođe kao slobodan igrač mogao da dođe na Emirate.

VIDEO - Sve što treba da znate o prvom moćnom derbiju nove sezone Premijer lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    1. jul 2019 | 11:49

    Kako bi bilo lijepo da budeš opet onaj stari i da zaigraš u reprezentaciji umjesto onog 🐁 iz Fiorentine. Sretno Nevene, tebe su povrede skroz sjebale.

  • Vldblk9@

    1. jul 2019 | 20:09

    Ali bukvalno sanse nema da se ovo dogodi, a ako se kojim cudom i desi, presedece na klupi celu sezonu kao sto je i lihstajner presedeo proslu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA