Siti pokazao veličinu: Silva neće da produži ugovor, a oni mu daju kapitensku traku zbog vernosti

Davidu Silvi ugovor ističe za godiu dana i dok bi ga mnogi skrajnuli u drugi plan, Mančester Siti je pokzao da poštuje odanost klubu

  • 0

Svedoci smo, gotovo svakodnevno, da klubovi šikaniraju i bacaju u druge planove igrače koji ne žele da produže ugovor, a ističe im za godinu dana i manje. Mnogi veliki klubovi su tako pokušavali da pokažu svoju veličinu i oštru ruku, ali čelnici Mančester Sitija misle drugačije.

Iako Davidu Silvi ugovor ističe narednog leta, a jasno je dao do znanja upravi da želi da promeni sredinu, klub je rešio da ga nagradi za sjajnih 10 godina, a ne da ga kazni - on je novi kapiten kluba.

Nema Siti mnogo bogatu istoriju kao neki drugi klubovi ali čuva ono što ima. David Silva igra 10. sezonu za klubu sa Etihada i Pep Gvardiola je rešio da ga nagradi za vernost i odanost kapitenskom trakom.

I dok bi mnogi drugi klubovi postupili potpuno drugačije, sklanjanjem igrača u drugi plan, pa čak i u B tim dok mu ugovor ne istekne, Siti pokazuje da je velikii.

Real Madrid - Mančester Siti Foto: Tanjug/AP

Silva je stigao u Mančester 2010. iz Valensije za 28,75 miliona evra. Za ovih devet sezona odigrao je 397 utakmica na kojima je postigao 71 gol i zabeležio čak 130 asistencija. Za sve to vreme osvojio je četri titule Premijer lige, dva FA kupa i četiri Liga kupa.

Završava se ciklus, zaokružena priča. Nikada ne mogu da vidim sebe kako igram protiv Mančester Sitija u nekom drugom timu. Deset godina - to je to - poručio je nedavno Silva.

Ovo je i normalan sled događaja s obzirom na to da je kapiten Visent Kompani napustio klub, a da je španski vezista trenutno igrač sa najdužim stažom u klubu.

Spominje se povratak u Španiju pa čak i u Valensiju gde bi 33-godišnjak mogao da završi karijeru naredne sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA