Četiri stvari koje su obeležile pripreme Zvezde: Promena kapitena, nova formacija, "slučaj Pavkov"

Crveno-beli su se posle dve nedelje rada u Vindišgarstenu vratili u Beograd

  • 0
Crvena zvezda Foto: crvenazvezdafk, Telegraf, Marko Jovanović

Pobedom protiv austrjskog drugoligaša Blau vajsa rezultatom 3:1, fudbaleri Crvene zvezde su zvanično završili dvonedeljne pripreme u Vindišgarstenu.

Crveno-beli u utorak dolaze u Beograd, gde ih za sedam dana (9. jul) očekuje meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Suduve.

Sudeći po rečima trenera Vladana Milojevića, ali i igrača, pripreme su i te kako imale ''prelaznu ocenu.'' Uz skor od dve pobede, dva remija i poraz od Zenita.

Ove pripreme su lakše nego prethodne. Imamo formirane igrače, znaju koji su principi kluba i šta se očekuje. Zato je za rad bilo mnogo lakše. Od dve nedelje smo maksimalno iskoristili za sve ono što nas očekuje u evropskim utakmicama, kao i celoj sezoni. Dosta dobrih stvari smo uradili. Po povratku iz Austrije radićemo na nekoj finalizaciji kako bi bili spremni za prvu utakmicu. Samo nam je Suduva u glavi - rekao je Milojević.

Telegraf je sa crveno-belima bio u Austriji na pripremama i donosi vam četiri stvari koje su obeležile Zvezdin boravak u Vindišgarstenu.

(NE)OČEKIVANA PROMENA KAPITENA

FK Crvena zvezda FK Vindišgarsten Foto: Telegraf.rs

Već po dolasku u Austriju, novinarsku ekspediciju koja prati crveno-bele dočekala je informacija da Vujadin Savić nije više kapiten Zvezde.

Traku je već na prvom meču protiv Vindišgarstena preuzeo Marko Marin, što je nešto ranije najavio i generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić.

Novi kapiten biće Marko Marin. Obavili smo razgovor sa njim, nadamo se da će odigrati još bolje i sa više strasti - rekao je Terzić već na početku priprema.

Savić je, u međuvremenu, dobio dozvlu da ode iz kluba u slučaju adekvatne ponude, kao i Filip Stijković koji je bio zamenik kapitena.

Nijedan od njih dvojice nisu razgovarali sa medijima na tu temu, uz objašnjenje da im klub ne dozvoljava.

SLUČAJ MILAN PAVKOV

Milan Pavkov Foto: Marko Jovanović

Heroj prethodne Zvezdine sezone je tokom priprema privukao možda i najviše pažnje, ali ne zbog igara na terenu s obzirom da je jedva i trenirao.

Najpre je radio sa strane zbog problema sa povredom, da bi se ''preko noći'' spakovao i otišao u Beograd zbog odlaska u Kinu. Sve je bilo gotovo oko njegovog transfera tamo, Zvezda bi dobila tri miliona, ali se transfer izjalovio.

Međutim, gorostasni napadač se vratio u Beograd, ne i u Austriju.

-  Izrazio je želju da ide. Mi smo se složili sa zahtevom. Nije se dogovorio oko uslova i vratio se. Ali to nas nije zabrinulo nimalo, jer imamo druge ponude za njega. A nećemo se ljutiti ni kao ostane - rekao je Terzić, koji dodaje da postoji i ponuda iz Francuske za Pavkova.

Imamo punudu iz Francuske. U pitanju je prvoligaš, daje tri miliona evra. Međutim, plata za Pavkova je niža u odnosu na Kineze. Ima interesovanja iz Arabije i Emirata. On je izrazio želju da ide ovog leta. Onog trenutka kada igrač oseti da je vreme da ide, Zvezda neće zadržavati. Ne želimo na silu da zadržavamo igrače.

SLABA REALIZACIJA ZVEZDE

Ričmond Boaći Boaćija nije hteo gol, sem ona dva protiv Vindišgastena Foto: crvenazvezdafk

Ne računajući prvi meč protiv Vindišgarstena, koji se takmiči u osmom rangu Austrije, Zvezda je na četiri meča dala pet golova.

I to tri na pomenutom meču protiv drugoligaša Blau vajsa. Čak i protiv njih nije išlo do nekih 20 minuta pred kraj, kada su pala sve tri gola.

Protiv Kluža i Apolona bilo je 1:1- oba gola iz prekida - dok su crveno-beli od Zenita izgubili sa 1:0.

Vindišgasten su dobili sa 7:0, ali još jednom ćemo napomenuti da je to seoski tim. Kako drugačije objasiti kada su im trojica najboljih igrača otišli na odmor, ekipi su se priključili i momci iz susednog sela, dok im je rezervni golman pušio i pio odmah posle utakmice.

- Nadam se da će golovi da dođu kada nam budu trebali - rekao je Milojević posle Zenita.

PROMENA FORMACIJE

Mirko Ivanić Od Ivanića se mnogo očekuje ove sezone Foto: crvenazvezdafk

Crveno-beli su na pripremama malo pobegli od one klasične 4-2-3-1 formacije i sada će igrati 4-3-3.

Nju su najviše i uigravali, iako su u nekim trenucima protiv Zenita igrali onaj svoj stari sistem. Marin je prešao na levu stranu, dok je Mirko Ivnić sada u sredini.

I, sudeći po partijama, veoma mu prija.

Više mi odgovara da igram u sredini nego na strani. Svašta možemo da očekujemo ove sezone, šef ima dosta zamisli, tu smo da odgovorimo na svaku poziciju na koju nas stavi - rekao je Ivanić.

Zvezda ovim sistemom sada ima dve osmice i dve desetke, više kombinacija, dok ta desetka može da ide i na poziciju polušpica.

Upravo to će ove sezone da radi Ivanić, dok će ulazak Marina u sredinu davati više prostora levom beku. Rodiću, u ovom slučaju.

FK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs

Zvezda na ovim pripremama nije izgledala sveže, što je i dobro. Jer, da su bili sveži to bi značilo da se nije dobro radilo.

Protiv Kluža i Apolona su bili umorni zato što su bili na vrhuncu opterećenja, dok su protiv Zenita pokazali ono pravo lice i nikako nisu zaslužili da izgube.

Ipak, dvomeč sa Suduvom će biti pravi pokazatelj.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA