PSŽ počeo eru nove transfer politike: Sjajno pojačanje stiglo u Pariz za samo 15 miliona evra

I pored otkupne klauzule Sevilji na račun leglo 2 miliona više

  • 0

Navikli smo od PSŽ-a do obavlja transfere vredne nekoliko desetina i stotina miliona evra, retko kad ispod pedeset. Međutim, u Pariz je sleteo Pablo Sarabija iz Sevilje za 18 miliona evra.

Čak su i u ovom transferu "Sveci" uspeli da pretplate igrača.

Sarabija je u ugovoru imao otkupnu klauzulu od 16 miliona evra, ali kao finansijski fer plej duva za vratom Parižanima, Sveci su se dogovorili sa Seviljom da transfer bude vredan 18 miliona evra, znači 2 miliona više. ''Kvaka'' je u tome što će Sveci, umesto da odjednom isplate svih 16 miliona kada bi aktivirali klauzulu, sumu od 18 miliona isplatiti u ratama.

U Sevilju je Španac došao pre tri godine iz Hetafea za svega 500.000 evra. Kako mu je ugovor sa ekipom iz Antaluzije isticao narednog leta, ekipa Đulena Lopetegija morala je da proda svog najboljeg igrača. Inače, ponikao je u omladinskoj školi Real Madrida, ali nikada tamo nije dobio šansu.

Fantastičnu sezonu u kojoj je postigao čak 23 gola i zabeležio 17 asistencija na 52 meča, krunisao je transferom u PSŽ sa kojim je potpisao ugovor do 2024. godine.

Primarna pozicija mu je desno krilo ali dobro se snalazi i kao levi krilni napadač ili polušpic.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA