Darko Kovačević više nije sportski direktor FSS: Imao sam moralnu obavezu posle Ukrajine i Evropskog

Novi kadrovski rezovi u FSS

  • 17
Darko Kovačević Foto: Marko Jovanović

Darko Kovačević više nije sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije, objavio je FSS na svom sajtu. Na istom mestu se navodi da je Kovačević sa savezom sporazumno raskinuo ugovor.

Paralelno sa imenovanjem Ljubiše Tumbakovića na funkciju selektora seniorske reprezentacije umesto Mladena Krstajića, Kovačević je otišao sa mesta sportskog direktora.

On je na toj poziciji zamenio pokojnog Gorana Bunječevića koji je tragično preminuo prošlog juna, a promenu je svakako ubrzao debakl Srbije u Ukrajini u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i slabe igre Orlova.

- Kao odgovoran čovek i funkcioner, osećam ličnu i moralnu obavezu da posle rezultata u Ukrajini i neuspeha na EP mladih odem sa mesta sportskog direktora FSS. Fudbalskom savezu Srbije i svim nacionalnim selekcijama želim mnogo uspeha u narednim takmičenjima - naveo je Kovačević u izjavi za FSS.

Nakon te utakmice u Ukrajini kada je Srbija izgubila 5:0 u Lavovu, pred javnost je prvi izašao predsednik Saveza Slaviša Kokeza koji je tom prilikom rekao da se izvinjava svim navijačima na lošoj utakmici Srbije.

Epilog tada nije bio odlazak Krstajića, jer se čekalo da se završi i druga kvalifikaciona utakmica protiv Litvanije. Uprkos pobedi Orlova u tom meču, ceh su platili i Krstajić, ali sada i sportski direktor.

Treba napomenuti da je u međuvremenu naša reprezentacija doživela i debakl na Evropskom prvenstvu za mlade u Italiji i San Marinu jer je u grupi sa Austrijom, Nemačkom i Danskom upisala tri poraza i gol razliku 1-10.

Pritom, Orlići nisu dali nijedan gol iz igre, a jedini pogodak su postigli protiv Nemačke iz jedanaesterca.

VIDEO - Darko Kovačević o trijumfu Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan233

    2. jul 2019 | 13:42

    Onaj debakl od Ukrajine nam je doneo vise dobrog nego sto bi eventualna pobeda.Jos kada bi Kokeza otisao,ipak je on najveci krivac za sve.Najbitnije da je Krstajic proslost,taj bi nas unistio,jos bi dosta fudbalera napustilo reprezentaciju da je on ostao

  • Nislija durlan

    2. jul 2019 | 13:36

    Rijaliti zvani kokeza. Sramota da je svakog fudbalera koji igra za srbiju dok mu je ovakav nesposobni covek na funkciji

  • Nikola

    2. jul 2019 | 14:19

    Ima li Kokeza moralnu obavezu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA