Ko će biti lider i kapiten Tumbinih Orlova? Ovo pitanje je novom selektoru bilo najteže! (VIDEO)

Biće posla i oko izbora kapitena!

  • 16
Ljubiša Tumbaković i novi kapiten Srbije Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Nikola Tomić/Marko Jovanović

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Ljubiša Tumbaković, imaće pune ruke posla, što je bilo jasno već na promociji.

Tome u prilog govori činjenica da je uopšteno govorio o predstojećem kosturu tima, ali i pokušajima da se u nacionalni tim vrate Luka Milivojević i Matija Nastastić.

Pored njih, postoji još igrača koji su odavno van spiskova, a mogu se kvalitativno i po formi naći u konkurenciji za sastav, pa će Tumbaković morati da se pozabavi i velikim brojem razgovora, kako bi svoje planove sproveo u delo.

Takođe, biće zanimljivo videti i ko će preuzeti lidersku ulogu u ekipi. Za sada, Tumbaković je obećao atraktivnu igru.

Ljubisa Tumbakovic promocija Foto: Nikola Tomić

- Da li ću igrati sa dvojicom ili trojicom u špicu, to je nebitno, bitno je da igramo dopadljiv fudbal, pun želje i htenja. Ne možemo da utičemo na to kako će igrati naši protivnici, uvek ćemo se truditi da ono što sam rekao, da te karakteristike budu prisutne - rekao je Tumbaković na promociji.

Pored toga, uz osmeh je odgovorio na pitanje koje je okarakterisao kao jedno od težih - ko će preuzeti ulogu kapitena i lidera?

- Može neko lakše pitanje? Tek sam došao, morate da me pratite, imamo radne zadatke u naredna dva meseca, puno razgovora sa igračima koji su evidentirani i koji nisu evidentirani, bićete blagovremeno obavešteni - zaključio je Tumbaković pred početak nove misije.

Biće zanimljivo hoće li ovu ulogu predodrediti igraču sa ofanzivnim karakteristikama poput Dušana Tadića, plejmejkera koji iza sebe ima zavidno iskustvo i lidersku poziciju u Ajaksu. Pored Tadića, odavno je kapitenski starosedelac Aleksandar Kolarov, a tu je i Nemanja Matić, centralni vezista koji doduše više ima defanzivnih zadataka.

VIDEO - Tumbaković o suzama zbog odlaska iz reprezentacije Crne Gore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA