≫ 

Partizan ubedljiv na prvoj proveri u Sloveniji: Beltinci preslabi za crno-bele

Tim iz Humske postigao dva u prvom i tri gola u drugom delu meča u kome je struka koristila gotovo sve igrače

  • 25
Partizan - Beltinci Foto: telegraf

Možda protivnik nije zvučan, niti je vreme bilo za fudbal, ali prva provera Partizana u Sloveniji je prošla više nego uspešno. Crno-beli su savladali ovdašnjeg drugoligaša Beltince sa ubedljivih 6:0, u meču u kome je trener Savo Milošević koristio gotovo sve fudbalere. Kombinovao je Miloševic u prvih 45 minuta meča sa Beltincima, izveo na teren mladje snage iz omladinske škole, uz novajlije, koje je kao kapiten predvodio Milan Smilljanić.

Dobro je Partizan ušao u meč, pokazao i agresivnost i želju za igrom, pomerajući rivala pritiskom na njegovu polovinu. Ali kako je mestašce Ruše, nadomak Maribora, zahvatilo veliko nevreme, tako su i uslovi da se meč odigra na pravi način, makar on posmatran i kao trening, postali gotovo nemogući.Ipak, crno-beli su postigli gol na veme i to posle akcije Lazara Pavlovica i Djordja Ivanovića, posle koje je napadač glavom zatresao mrežu.

VIDEO: Fudbaleri Partizana odmeravaju snage sa slovenačkom ekipom Beltinci

Sve posle toga je na terenu bila bukvalno borba dva tima sa prirodom. Lopta se jedva kretala po natopljenom terenu, ali su crno-beli pokušavali da iskoriste terenusku inicijativu, što im se i isplatilo u samoj završnici.Mladi Stevanović je centrirao sa desnog boka, a Dominik Dimga postigao svoj prvenac u dresu Partizana - 2:0. Imali su crno-beli još jednu priliku pre poslednjeg zvižduka i to preko Stevanovića koji je sve dobro uradio u solo akciji, ali je šutirao pored gola.

U nastavku utamice Milošević je zamenio sve igrače, sem Dinge koji je i u nastavku činio tandem štopera sa Stahinjom Pavlovićem. Mogao je Partizan odmah do gola i to preko Lakčevića, ali je golman Beltinaca bio oprezan. Ipak, mogli su i domaćini da probiju led i to posle loše komunikacije Pavlovića i golmana Stevanovića, koji je promašio povratnu loptu, ali je ona završila u korneru. Ubrzo je Partizan i treći put matirao slovenački tim i to preko mladog Lakčevića, koji je iskoristio slabiju intervenciju rivalskog čuvara mreže posle šuta Ožegovića i poslao loptu u mreže.

Koji minut kasnije i sam Ožegović se upisao u strelce, pa je Slovencima, koji su potpuno poustali pretila katastrofa. U smiraju utakmice u strelce se upisao i Svetozar Marković, koji je iskoristio pas Zorana Tošića, da bi Ožegović iz jedanaesterca (srušen N. R. Miletić) stavio tačku na ubedljiv trijumf.

Partizan - Beltinci Foto: telegraf

Sastavi:

Partizan: Popović, Pesukić, Dinga, Vujačić, Šehović, Smiljanić, Milosavljević, Lutovac, Pavlović, F. Stevanović, Ivanović

Rezerve: N. Stevanović, Miletić, Marković, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Tošić, Suma, Lakčević, Ožegović, Stanojlović, Jovanović

Beltinci: Zver, Hartman, Hočevar, Maučec, Apatič, Verstovšek, Raduna, Zorman, Keistl, Koprivica

Rezerve: Serec, Lukač, Kociper, Sočič, Balažic, Pihler, Morec, Empuli, Mauko, Tkalec

VIDEO: Savo Milošević: Tumbaković će počistiti nered u reprezentaciji

(Od izveštača Telegrafa iz Slovenije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alo

    3. jul 2019 | 20:02

    Dobro bre vi sekundarci kao da igrate sa Juvenrus i Real Madeid a ne petoligase unazad 10 godina.

  • Sale

    3. jul 2019 | 19:49

    Jer se to pali masina...parni valjak neka melje.....ha,ha,ha

  • Sasa

    3. jul 2019 | 20:00

    Bravo Savo jos malo to utegni i bice super. Musavci na celim pripremama nisu dali ovoliko golova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA