≫ 

Peruanci posle 4 decenije u finalu Kopa Amerika! (FOTO) (VIDEO)

Peru nije davao šansu Čileu za preokret

  • 0
Fudbalska reprezentacija Perua Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Perua pobedili su u polufinalnom susretu Kopa Amerika Čile sa 3:0 i plasirali se u finale gde ih očekuje Brazil.

Posle 44 godine Peruacni će igrati veliko finale, i to, posle ubedljive igre koju su prikazali tokom celog turnira. Baš kao i u prethodnim utakmica, i protiv Čilea od starta meča bili su bolji rival, pa su tako poveli već u 21. minutu kada je posle dodavanja Andrea Karilja glavom, strelac bio Edison Flores.

Kariljo je bio izuzetno raspoložen za igru pa je u 38. minutu prošao po desnoj strani i iskoristio grešku golmana Čilea Arijasa. Njega je prvo predriblao da bi poslao dobru loptu na ivicu šesnaesterca do Jotuna, koji je lepo primio loptu, a onda je prosledio u gol za 2:0.

Do kraja susreta Čile nije uspeo da dođe do gola, ali zato jeste Peru koji preko Gerera postiže i treći gol za ubedljiv trijumf. Čileanci su imali priliku da smanje rezultat iz penala koji im je dosuđen u poslednjem minutu, ali je Eduardo Vargas bio neprecizan.

Da podsetimo, Peru će se u finalu sastati sa Brazilom u nedelju od 22 sata.

Fudbalska reprezentacija Perua Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Obnovljeno fudbalsko carstvo Inka! Peru u finalu sa Brazilom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA