Konačno otkrivena misterija odlaska Buvača iz Liverpula: Odjednom je samo prestao da govori!

Uvek je bio ćutljiv, ali odjednom nije izgovarao ni reč - pišu engleski mediji

  • 0

Misterija odlaska Željka Buvača iz Liverpula i dalje nije razjašnjena, a britanski mediji došli su do novih saznanja vezanih za ponašanje srpskog trenera na treninzima Crvenih nekoliko meseci pre njegovog odlaska sa Enfilda.

Buvač je godinama važio za nekog ko iz senke radi ogroman posao i ko je najzaslužniji za sve uspehe koje Jirgen Klop postiže. Zvali su ga Klopov "mozak".

Ali, odjednom se nešto promenilo, sudeći po biografiji koju je o Klopu napisao nemački novinar Rafael Honingštajn.

On je otkrio da je Buvač bio poznat kao neko ko je malo pričao, počeo da se potpuno povlači u sebe i da jedva progovara.

Ali, tvrdi se da je njegov odnos sa Klopom i dalje netaknut, ali da zbog nastale situacije nije mogao da nastavi sa radom u Liverpulu.

Jirgen Klop i Željko Buvač Jirgen Klop i Željko Buvač; Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images

- Liverpulov stručni štab je primetio da je ćutljivi Bosanac od nekog ko je retko govorio, postao u nekog koji ništa ne izgovara poslednjih nekoliko meseci - napisao je Honingštajn.

Buvač nije bio zadovoljan sa sve većim uticajem Pepijna Lijndersa, četvrtog pomoćnika Jirgena Klopa. Holanđanin je posao veoma popularan među igračima, a posle neuspešnog pokušaja da se samostalno oproba u NEC-u vratio se u Liverpul, gde je postao pomoćnik Jirgrena Klopa, nakon što je Buvač otišao.

Klop i Buvač su zadržali prijateljski odnos, ali jednostavno više nisu mogli da rade zajedno i zbog toga je Željko Buvač napustio Enfild.

Novi pomoćnik se očigledno odlično snašao, a Klop ga je hvalio na sva zvona.

- Mogao bih da napišem knjigu o njemu i uticaju koji je imao, on je fantastičan mladi pomoćni menadžer, još ne znam kakvu titulu da mu dam - pričao je Klop o Lijndersu,

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA