Ludnica u Sao Paulu, crveni Mesiju i golovi Dibale i Aguera: Gaučosi treći na Kopa Americi! (VIDEO)

Pobeda Argentine posle žestoke utakmice

  • 0
Brazil Soccer Copa America Argentina Chile Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Argentine pobedili su Čile u meču za treće mesto na Kopa Amerika sa 2:1 u borbi za treće mesto na ovom takmičenju.

U meču punom varnica, obe ekipe su završile sa po desetoricom igrača na terenu, a jedan od posebno upečatljvih trenutaka bilo je isključenje Lea Mesija.

Strelci za Argentinu bili su Paulo Dibala i Serhio Aguero, a Čileanci su pogodili sa bele tačke preko Artura Vidala u drugom poluvremenu.

Prvi gol za Gaučose Aguero je postigao u 12. minutu kada je Mesi genijalno uhvatio odbranu Čilea na spavanju i kroz sredinu poslao pas za Aguera.

Napadač Mančester Sitija je oberučke prihvatio poklon, istrčao gotovo do peterca odakle je pustio loptu ispod golmana Čilea za 1:0.

Prednost duplira Dibala posle sličnog dodavanja Lo Selsa u 22. minutu. Dibala je iskoristio rupu između dvojice defanzivaca Čilea, pobegao im i pronašao put do mreže za 2:0.

Igrao se 37. minut kada je Leo Mesi probao da se izbori za loptu i poziciju u šesnaestercu Čilea pored Garija Medela. Medel ga je odgurnuo, ušli su u klinč i Mesi je odmah podigao ruke visoko bez namere da ulazi u sukob.

Gari se uneo u lice Argentincu pokušavajući da inicira sukob i sudija iz Paragvaja Mario Dijaz de Vivar je obojici pokazao po crveni karton, iako Mesi ništa nije uradio.

Čile je prepolovio prednost Argentine u 59. minutu. Lo Selso je u borbi za loptu na samoj ivici kaznenog prostora oborio Aranguiza i sudija je dosudio jedanaesterac koji je Vidal pretvorio u gol, ali Čile do kraja nije uspeo da izjednači i preokrene.

Da podsetimo, finale Kopa Amerike igraju Peru i Brazil.

VIDEO - Vanja (11) je prvi gol postigla sa tri godine, a sad obećava da će da zameni Mesija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA